Fredag var det tid til at afholde dimissioner på Gymnasiet HTX Lillebælt. Det var fordelt ud over tre seancer i forhold til at overholde Corona-restriktionerne.

Klokken 13:00 gik det løs. Den første dimission blev afholdt i den nye HTX-bygning, hvor 3.X var den første klasse, der skulle have deres eksamensbeviser.

Rektor Lars Hansen holdt en tale, hvor han blandt andet sagde følgende:

“Det er en særlig dag. I var nogen af de sidste fra Fredericia-området til at få huer på, og I er også nogen af de sidste, der skal til dimission. Det har været en meget særpræget afslutning på skoleåret, men tiden er veloverstået nu med eksamen, der var som det plejer med en censor, eksaminator og en velfortjent hue efterfølgende.”

De stolte elever fik afgangsbeviser. (Foto: Fredericia AVISEN)

“Mange har set frem til dagen med stor spænding og det sidste punktum skal sættes. De tre år er gået hurtigt. Nogle af jer har måske ikke forstået, at det her er slut om lidt. Det er dejligt at kunne se jer her, men det er ærgerligt, at det ikke er med alle klasserne. Heldigvis har I alle bestået eksamen, og jeg er glad for, at vi kan afholde noget omstændighederne taget i betragtning.”

“Jeg er glad for, at vi kan stå her i den nye bygning for første gang til en dimission. Herfra talerstolen ser det flot ud, og jeres huer med den mørkeblå kant pryder.”

“Det er svært at spå, især om fremtiden. Det er umuligt at forudsige ting, og man kan blive overrasket. Ingen havde forudset sådan et kaotisk skoleår. Det hele startede med et voldsomt skybrud, som gjorde, at mange af de planlagte forhold ikke var klar. Indgangspartiet og salen her var fyldt med vand. Så kom Corona-truslen, og den havde ingen forudset. Alt begyndte at foregå virtuelt, og det var underligt. Jeg gik alene rundt her på skolen, og følte det var en ubehagelig drøm.  Det var dejligt, at I kom tilbage som de første, men Corona lærte os noget. Nemlig, at der er andre former for undervisning og det kan vi tage med videre.”

Slutteligt var der elevtale. (Foto: Fredericia AVISEN)

Efterfølgende var der uddeling eksamensbeviser og legeatter, tale fra læreren Lars Johansen og en elevtale. Derefter sluttede 3.X’ dimission, da der skulle gøres klar til de to andre afgangsklasser, der senere på eftermiddagen skulle have deres eksamensbevis.

Se her flere billeder:

Leave a Reply