Social- og Sundhedshjælpereleverne fra SOSU-skolen i Fredericia, Vejle og Horsens havde denne morgen dimission. Der var flag, taler, hilsner og samtaler, men det var ikke som det plejer at være, det foregik nemlig online.

Det var en noget anderledes dimission end normalt, alligevel var humøret, smilene og glæden ved den erhvervede uddannelse ikke til at tage fejl af, da SOSU FVH i dag sagde tillykke til de nye Social- og Sundhedshjælpere.

Skoleleder Grethe Thing bød velkommen med dannebrog i baggrunden og et stort smil. Hun havde mange roser at dele ud til de dygtige elever.

“I har været så gode, og jeg vil gerne sige tak til jer alle for at tage ja-hatten på i denne svære tid. Det I har oplevet som elever har været op ad bakke, men I kom godt igennem online-eksaminer i torsdags og fredags, så I kan være stolte. Trods afslutningen, så håber jeg, at I har haft en god skoletid, og jeg ved, at vores undervisere og praktiksteder har gjort alt for, at I har fået et godt fagligt og menneskeligt udbytte,” indledte Grethe Thing og fortsatte:

“I står godt rustet til jeres fremtidige arbejde, og der ventes allerede på jer i kommunerne. Mange af jer er blevet ansat og flere vil følge efter indenfor kort tid. Jeg håber også, at vi kommer til at se jer igen – enten på en anden uddannelse eller et AMU-forløb. Tillykke til jer alle, nyd det og glæd jer sammen med jeres familier.”

Skolelederens ord blev efterfulgt af anekdoter fra kollegaen, Jørli Kaltoft Sloth, der metaforisk sagde:

“Jeg plejer at bruge en rejsemetafor, men denne gang bliver den lidt anderledes, for jeres skoleperiode og praktikforløb har været anderledes. På Københavns Banegård er der mange toge, og I er med et af dem, men pludselig sker det, at alle toge holder stille. Det har I været udsat for. I højttalerne lød der ikke, at toget går til. Der lød i stedet, at alt stod stille. I har siddet og ventet i jeres tog på, at man kunne køre igen, og da I troede det skulle køre, skulle I vente igen, og da I så skulle køre, var det ikke den rigtige banegård, I måtte stå af ved. I skulle finde en nødvej, så I ikke blev ramt af andre tog, og det skulle ske uden, at I kom noget til og det klarede I. Det har været en fornøjelse at have jer, selvom det har været underligt, så jeg vil også give jer et stort hurra, og sige tak for, at vi kunne være sammen. Held og lykke fremadrettet,” sagde hun.

En lærer roste også eleverne, og sagde, at de måtte love hende, at de ses, når Coronatiden er slut.  Eleverne fortalte også, at det havde været fedt, hvis man kunne have kunnet givet krammere og sige tillykke, men sådan blev det ikke. Der var dog også lyspunkter i Coronatiden. Flere elever påpegede, at onlineeksamensformen var god og gav dem ro.

“For midt vedkommende har det været en mærkelig tid, men eksamen var super fed. Det har været meget anderledes end, hvis jeg skulle sidde ved det grønne bord. Det virtuelle har givet mig en helt andet ro, end det at køre til skole med et hoved fuld af tanker,” sagde Jane og fortsatte:

“Det at komme til det grønne bord og give håndtrykket kan være svært, så jeg har nydt at være til eksamen på en anden måde. Det med at sidde i vante rammer har været dejligt og givet mig en ro.”

Flere elever stemte i:

“Det har været meget rarere at gå til eksamen online. Det har taget eksamensangsten væk fra mig – i og med, at der var afstand. Det gjorde det nemmere for mig, og lærerne kunne ikke se, hvis jeg fumlede med papirerne.”

Skoleleder Grethe Thing roste eleverne for, at de havde været så gode til at tilpasse den nye situation.

“I gjorde det godt, og heldigvis oplevede vi ikke tekniske problemer. Jeg har hørt mange af jer fortælle, at det har været godt via kameraet, og jeg må også indrømme, at det gik meget bedre end, hvad jeg forventede,” sagde hun.

De tosprogede elever klarede også den nye måde, men teknikken gav en række bekymringer, eksempelvis hos Cecilia.

“Jeg var lidt nervøs. Jeg kan godt lide at være tilstede, kropsproget betyder meget, men det gik.”

Flere elever kunne også se et minus i, at de ikke havde mulighed for at stå sammen på eksamensdagene og ønske held og lykke. “Det har vi savnet, for det er også noget af det at gå i skole,” sagde de inden en elev råbte skål og tillykke.

AVISEN koblede sig af dimissionen og lod eleverne tale frit. Det var en interessant oplevelse, selvom det var på afstand, men nu er eleverne sendt ud for at hjælpe samfundet i en svær tid.

Stort tillykke til jer alle.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer