Forside Erhverv Dicte er snart klar til at springe ud som konfirmand i en...

Dicte er snart klar til at springe ud som konfirmand i en kjole fra Gitte Design

DEL
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Fredericia AVISEN havde tidligere muligheden for at følge en ung kommende konfirmand i hendes kjolevalg. Nu var dagen så kommet, hvor hun skulle hente sin konfirmationskjole som Gitte Dahlhus Design har lavet små ændringer på.

Vi besøgte Gitte Dalhus Design på Erritsøbygade tilbage i november ,hvor en ung genert konfirmand var ude og bestille kjole og aftale ændringer på sin kjole. Det var den 13 årige teenager Dicte Poulsen Thomasen, som skal konfirmeres den 12. maj i Taulov Kirke.

Der var et par spørgsmål og emner fra sidst, som jeg lige skulle høre om, men ellers handler dagen og artiklen selvfølgelig om det færdige resultat og om Dicte er tilfreds med kjolen. Nogle af de ændringer, der skulle laves på kjolen, var blandt andet et bælte, som Gitte skulle sy på kjolen, ellers var der kun tale om mindre “indgreb”.

Det flotte bælte, som er fastsyet på kjolen, giver glamour til looket.

Det oser af spænding, sidst så vi skoene på Dictes iPhone og skindjakken, hun har købt et helt år i forvejen, nu skulle jeg se dem i levende live.

Her var skoene så på Dicte, svag rosa, som matcher hendes skindjakke, der er købt i Italien sidste sommer.

Dicte er stadig genert, men med sig i dag har hun anden support end sin mor, Dicte har fået en kæreste, som hun har med i dag, han hedder Lucas og føler sig ikke rigtigt hjemme i en kjolebutik, men han holder hendes hånd, når mor eller Gitte ikke kommanderer hende i kjolen.

Det lykkes at få Lucas med på et billede i kjolebutikken.

Lucas og jeg sidder ved det velkendte kaffebord hos Gitte Dahlhus, mens både Dicte, mor og Gitte er bag det store forhæng. Der går ikke længe før der bliver åbnet ind til konfirmanden. Hun stråler om kap med solen, genert, rød i hovedet, små usikre skridt på de høje hæle. Men hold nu op, hvor sidder det hele bare lige i skabet.

Dicte står på det lille podie og stråler.

Dicte og hendes familie stod med et dilemma sidste gang, de skulle have holdt det på Brasseri Svanen på kulturøen i Middelfart, men de gik konkurs. Heldigvis er det lykkes at få plads på Hotel Trinity, og menuen, der sidst var lidt til diskussion, har også fundet en løsning, så familien er klar til 12. maj.

Nogle af kjolens blonder og det påsyede bælte er noget af det, der får designet til at skille sig ud fra det ellers traditionelle tresserdesign.

“Det er jo lidt en traditionel tresserkjole i den måde som nederdelen går lidt ud på. Den er jo samtidig meget moderne med blonder på ærmene og snørreryggen. Hun passede den så godt, at det ikke er meget, der er ændret på modellen, det er en model Luxus og koster uden modifikationer, 2500 kroner”, siger Gitte Dahlhus.

Gitte kigger på detaljerne og sikrer sig at alt sidder, som det skal.

Det er vigtigt for Gitte, at kunden altid er tilpas, hun nusser om sine kunder. Hun har sine meninger, men forstår sine kunder og har nu selv set ved flere lejligheder, hvordan hun kan give kvinder en ekstra ynde via sine kjoler.

Dicte retter ryggen op efter både mor og Gitte har kommenteret hendes flotte lange ben.

Dicte har ikke rigtigt styr på ønskerne endnu, men hun har snakket om en computer, airpods eller penge. Pengene ville nok være godt, når turen går på blå mandag, hvor planen er, at Aarhus skal gøres usikker af de unge konfirmander.

Men nu er ventetiden på kjolen ovre, selv Gitte Dahlhus Designs kjolepose skulle man næsten tro var farvekoordineret, det var dog tilfældigt.

Gitte Dalhus har sans for detaljerne.

Tusinde tak til Dicte for at få lov til at være med på sidelinjen og vi fra Fredericia AVISEN ønsker dig en god og uforglemmelig konfirmation 12. maj.

http://bit.ly/LethiFredericia
Skal du med? Så klik her, og få foredrag, MAGNUM-is og bobler med i købet.
DEL