Landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri, kipper med flaget og glæder sig over, at vi endeligt er på vej mod normale rejsemuligheder, efter at et bredt politisk flertal i Folketinget her til aften er blevet enige om at normalisere rejsereglerne.

– Hele verden farves grønt – og det er en rigtig god nyhed for hele erhvervslivet, siger branchedirektør Michael Svane, DI Transport.

– Vi er meget tilfredse med, at der nu tages et stort skridt i retning af normalisering af rejsemulighederne til og fra Danmark.

Det er ifølge branchedirektøren afgørende for brancher som luftfart, rejse- og oplevelsesbranchen samt turismen, herunder hoteller og restauranter, at vi får de udenlandske rejsende tilbage til Danmark. Vi har i fællesskab gjort Danmark til et trygt og godt sted at rejse til.

– Det betyder, at virksomheder trygt kan sende medarbejdere ud til markeder og kunder i hele verdenen. Det betyder meget for hverdagen i virksomheder på tværs af alle brancher.

– Der er lyttet til erhvervets ønsker – og resultatet er et godt eksempel på et fortrinligt samarbejde mellem myndigheder og erhvervet, herunder når det handler om rejsende fra tredjelande, hvor færdigvaccinerede frit kan indrejse fra.

– Vi noterer, at der tilbagestår restriktioner i forhold til enkelte lande, hvor der er et bekymrende billede. Vi anbefaler derfor at situationen evalueres med jævne mellemrum, første gang primo 2022, siger Michael Svane.