Statsminister Mette Frederiksen har onsdag aften holdt pressemøde om nye markante initiativer for at begrænse smitten med Corona-virus. Regeringen og myndighederne opfordrer til, at private arbejdsgivere så vidt muligt lader medarbejdere arbejde hjemmefra. Samtidig lukkes ikke-kritiske offentlige institutioner i 14 dage – herunder skoler og dagsinstitutioner. DI opfordrer regeringen og myndighederne til at handle hurtigt, for at sikre, at også danske virksomheder, danske arbejdspladser og dansk økonomi kommer bedst muligt igennem krisen.

– Vi har en helt afgørende fælles opgave og et fælles ansvar for at inddæmme denne alvorlige krise. DI opfordrer alle medlemsvirksomheder til nøje at vurdere, hvordan de bedst muligt kan indrette sig efter de nye tiltag fra regeringen. Og vi står klar til at rådgive vores virksomheder om, hvordan de griber det an – sammen med medarbejderne. Men vi får også brug for hjælp til at håndtere denne vanskelige opgave, og det er vi tæt og kontinuerlig dialog med regeringen om, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

– Med dagens nødvendige initiativer vil de økonomiske konsekvenser ikke alene blive større – de vil blive omfattende. Vi vil opfordre til at regeringen og myndighederne gør alt, for at danske virksomheder, danske arbejdspladser og dansk økonomi sikres bedst muligt i denne svære tid. Det gælder ikke mindst behovet for at håndtere den situation, at virksomhederne i stadig større grad må sende både syge og raske medarbejdere hjem. Her er der akut behov for at finde en model, så virksomhederne ikke bærer den økonomiske byrde alene. Det er alvorligt, siger Lars Sandahl Sørensen.

– Som samfund er vi helt afhængige af, at vi både under og efter denne alvorlige krise har stærke virksomheder, gode arbejdspladser og en sund økonomi. Presset på virksomhedernes likviditet tager for alvor til. Her bliver der brug for yderligere handling og hurtig hjælp i form af eksempelvis garantier og kautioner, siger Lars Sandahl Sørensen.

DI understreger, at de nye tiltag ikke er udtryk for, at man som virksomhed helt skal lukke ned for driften.

– Virksomhederne skal ikke lukke ned – det understreger statsministerens også klart. Men i det omfang, at medarbejderne kan løse deres opgaver hjemmefra, bør man i de kommende dage hurtigst muligt vurdere, hvordan man kan lade dem gøre dette. Og så skal alle indrette sig på, at vi står i en vanskelig situation, som virksomheder, medarbejdere og politikere sammen skal håndtere som det stærke samfund, vi heldigvis er, siger  Lars Sandahl Sørensen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer