DHL Express i Fredericia har vokseværk og er simpelthen ved at vokse ud af den nuværende terminal på grund af den store vækst i den globale e-handel. Det er lykkedes at finde en ny grund ikke så langt fra den oprindelige, derfor var der kl.15.00 første spadestik til det nye byggeri. 

Der var fyldt godt op med biler i grøftekanten og gæster til første spadestik hos DHL.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Her bygger hovedentreprenøren Daugaard Pedersen en helt ny bygning til DHL Express. Den nye terminal bliver indrettet med ’state of the art’ sorteringsudstyr og vil blandt andet gøre det muligt for medarbejderne at håndtere fem gange så mange pakker i timen.

Jan Riis Nielsen fra Daugaard Pedersen A/S bød velkommen

Inden spadestikket talte Jan Riis Nielsen fra Daugaard Pedersen A/S om det kommende byggeri.

“Rejsen startede i 2014, da nabogrunden så dagens lys. Siden dengang har vi arbejdet videre med forskellige scenarier og muligheder. Der er mange detaljer i det nye byggeri, som får et fantastisk drift og state of the art sorteringsanlæg. Der skal også lyde en stor tak til Fredericia Kommune for et godt samarbejde, og vi har fået de nødvendige tilladelser til at gå i gang. Der kommer i alt til at være plads til 90 kurerbiler og på sigt 120 kurerbiler, så det er stort, det her,” sagde Jan Riis Nielsen og gav ordet videre til Borgmester Jacob Bjerregaard.

Borgmester Jacob Bjerregaard glæder sig over, at DHL har valgt at udbygge deres Fredericia-afdeling.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.dd

“Vi er glade for jer. Vi er glade for væksten, arbejdspladserne og det I skaber. At I nu bliver endnu mere integreret i Danmarks transport- og logistikcentrum er vi glade for. Vi arbejder for at skabe gode rammer omkring alle virksomheder, og vi ved, at I er en branche i konstant forandring. Det man bestiller, får man få timer senere, og får, at det kan lade sig gøre, skal alt flaske sig. Derfor investerer vi i rammerne. Allerede nu er det afkørsel 59, som vi skal i gang med i samarbejde med Vejdirektoratet. Det vil tage noget af presset fra afkørsel 61, men den kigger vi også på. Det er en fælles opgave mellem kommune og stat”, sagde Bjerregaard og fortsatte:

Erhvervsdirektør Kristian Bendix Drejer fra Business Fredericia var også til stede og han var travlt engageret i at tale med de mange DHL-folk.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

“Jeg er samtidig glad for at høre om rosen til vores dygtige medarbejdere. Den feedback vil jeg give videre. Som politikere presser vi dem hårdt, fordi vi vil være de bedste, så er det dejligt at høre om den gode samarbejdsånd. Vi skal arbejde sammen mange år frem, og jeg vil sige velkommen til jer på den nye lokation. Det er en stor glæde for mig at se. Samtidig er i visionære og modige, men I fremtidssikrer jer også”.

Fra DHL talte Atli Freyr Einarsson. Han roste alle omkring projektet, sine medarbejdere og ikke mindst den store motivation, som alle kommer med.

DHLs Atli Freyr Einarsson på talerstolen.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

“Vi glæder os også til at se det færdige resultat, som er klar om 18 måneder. Et state of the art projekt med gode forhold til medarbejderne i Danmarks bedste arbejdsplads. Let’s kick it off,” sagde Atli Freyr Einarsson og lod Sophie Nielsen fra DHL i Fredericia tage første spadestik sammen med Borgmesteren.

Der var bobler og kransekage.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Herefter var der champagne og kransekage til de fremmødte gæster.

OM DHL

DHL er verdens førende firma i logistikbranchen. DHL’s mange divisioner tilbyder en uovertruffen portefølje af logistikydelser lige fra national og international levering af pakker, internationale ekspresforsendelser, vej-, luft- og søtransport til supply chain management i industrien. Med flere end 360.000 medarbejdere i over 220 lande og områder over hele verden forbinder DHL mennesker og virksomheder sikkert og pålideligt og sørger for de globale handelsstrømme. Og med specialiserede løsninger til vækstmarkeder og industrier, herunder e-handel, teknologi, life science og sundhedspleje, energi, biler og detailhandel, samt en gennemprøvet forpligtelse til at udvise ansvarlighed og en uovertruffen tilstedeværelse på vækstmarkederne, er DHL i den grad positioneret som “The Logistics company for the world”. DHL er en del af Deutsche Post DHL Group. Den realiserede omsætning var i 2017 på mere end 60 milliarder euro.