Mandag meldte det Internationale Håndbold Forbund (IHF) ud, at de har aflyst flere af sommerens ungdomsslutrunder. Det at beslutningen er taget allerede nu undrer Dansk Håndbold Forbunds sportschef, Morten Henriksen.

Fredag 19. februar mødtes IHF Council virtuelt, og på dagsordenen var der blandt andet en evaluering af VM-slutrunden i Egypten. 

– Selvom der har været udfordringer med at afholde VM-slutrunden i Egypten har det vist, at håndbold kan blive spillet under sikre rammer og i et miljø, hvor vi alle lærer at leve med virussen. Det har krævet en enorm indsats at tilrettelægge slutrunden, og fra IHF Consilets side skal der lyde en stor tak til præsidenten for Den Arabiske Republik Egypten, Abdel Fattah el-Sisi, Egyptens Premiereminister Dr. Moustafa Madbouly og Ministeren for ungdom og sport, Dr. Ashraf Sobhy, oplyser IHF på deres hjemmeside.

Succesen til trods fremgår det af en liste på forbundets hjemmeside, at man har valgt at aflyse U21 VM for herrer, U19 VM for herrer og derudover har udsat IHF Mænds Emerging Championship og U17 VM for herrer og kvinder. Udsættelsen af de to sidstnævnte turneringer vedører ikke Dansk Håndbold Forbund, men det gør aflysningen af de U21 og U19 VM.

– Det blev også aflyst sidste år på U20-siden, og det har en betydning for spillerne. Hver gang vi er til slutrunder bliver man testet af på en måde, som man ikke gør normalt. Det er en ting, der er meget givtigt med mange kampe kort tid efter hinanden. Man laver også ting sammen som hold, og man rykker sig fysisk og mentalt ved det, og det giver også gode erfaringer. Tilmed giver det de spillere, der ikke spiller europæisk på klubplan, muligheden for at spejle sig internationalt. Derfor er det ekstremt ærgerligt, især med det sidste mesterskab for herrerne, da flere nationer virkelig går op i U21-slutrunden, som har et højt niveau og er det sidste ungdomsmesterskab, siger Morten Henriksen til AVISEN.

Sportschefen har ikke selv talt med de berørte spillere, men han formoder, at det var en flok triste spillere, der fik nyheden.

– Jeg gav U21-landstræner Simon Sørensen beskeden, og vi talte om, hvad vi i stedet kan gøre for spillerne, der skulle have været afsted til slutrunden. Det gælder både på den korte og lange bane, siger Morten Henriksen.

At Covid-19 sætter en stopper for et sportsevent er ikke noget nyt, men måden det sker på i det her tilfælde kommer bag på Henriksen.

– Det sker over hele verden, men at man aflyser så hurtigt er jeg overrasket over. Jeg troede, at man ville vente længere, fordi man blev ved med at udskyde det sidste år. Det er derfor jeg undrer mig, men jeg har også en forståelse for det, da det er svært at samle så mange nationer samme sted. Vi det så selv, da vi var til VM i Egypten, hvor man kommer fra forskellige kulturer og er vant til at håndtere situationen på forskellige måder, siger Morten Henriksen.

I stedet for de aflyste slutrunder arbejder Dansk Håndbold Forbund nu på et alternativ, men hvad det bliver står hen i det uvisse.

– Vi kan ikke give den unikke erfaring, som en slutrunde giver. Vi må kigge på, hvad vi fagligt, fysisk og mentalt kan sætte op, og det skal vi se på i den næste uges tid. Vi skal hjælpe spillerne bedst muligt, men på stående fod har jeg ikke en løsning, siger Morten Henriksen.

Ungarer er kede af det

Det var Ungarn, der skulle have været værter for U21-slutrunden, og de ærgrer sig over beslutningen

– Vi er meget kede af det, men vi forstår IHF’s beslutning, da det er tvivlsomt om et VM for juniorer med 32 hold skal holdes foran tilskuere eller i en boble, siger generalsekretær i det ungarske håndbold forbund, Gabriella Horváth til forbundets hjemmeside og slutter:

– I de senere år har Ungarn vist sig at være gode værter, og har modtaget priser fra det internationale og europæiske forbund for det, og vi havde set frem til herrernes verdensmesterskab, men desværre er vi nødt til at acceptere beslutningen.

Det er uvist, hvornår det danske U19-landshold samles igen, men U21-landsholdet samles igen d. 8.-12. marts i Fredericia, hvor følgende spillere er indkaldt:

Andreas Haagen Pytlick, GOG 
Mathias Larson, Århus Håndbold
Emil Jessen, Århus Håndbold 
Matias R. Campbell, Nordsjælland Håndbold
Emil W. Madsen, GOG 
Nicolaj Jørgensen, KIF Kolding
Frederik F. Bjerre, Ajax / Mors-Thy 
Oliver Juhl Refsgaard, Skjern Håndbold
Jakob V. Larsen, Skanderborg Håndbold 
Oliver Norlyk, Skjern Håndbold
Jeppe Cieslak, Nordsjælland Håndbold 
Oskar V. Rasmussen, TMS Ringsted
Jeppe Gade Nielsen, Skive fH / BSH 
Phillip Lyngby Pedersen, KIF Kolding
Johan T. Kofoed, TTH Holstebro 
Rasmus Henriksen, Mors-Thy
Jon Katballe Christensen, Århus Håndbold 
Sasser Sonn, Lemvig-Thyborøn / BSH
Lauritz R. Legér, TMS Ringsted 
Simon B. Pytlick, GOG
Mads Emil B. Lenbroch, Fredericia HK 
Steven Plucnar Jacobsen, GOG
Magnus Haubro Jensen, Skanderborg H. 
Svend Bro Rughave, Skjern Håndbold

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer