DGI og INTERSPORT hylder idrættens frivillige

Det er frivillige, der samler os i aktive fællesskaber og laver gode idrætstilbud til børn, voksne og ældre. De er ildsjæle og rollemodeller i alle aldre og de har stor betydning for mange mennesker.

0

Gennem coronakrisen har frivillig efter frivillig holdt gejsten oppe i foreningslivet. De kommende uger hylder DGI Sydøstjylland og INTERSPORT de frivillige, blandt andet med Super-Gejst-Spreder-Prisen.

Det seneste år har været krævende for det danske samfund – og dermed også foreningslivet. Et foreningsliv, der har måttet indrette sig efter nye restriktioner, anbefalinger og begrænsninger for at holde danskerne i gang med motion og fællesskab.

Men det er lykkedes. Ikke mindst på grund af de mange frivillige, der har været kreative og arbejdsomme i bestræbelserne på ikke at lade foreningslivet gå i stå.

DGI Sydøstjylland og INTERSPORT går nu sammen om de kommende uger at hylde de mange frivillige, der har gjort en forskel under mottoet: Tak, fordi du tager en for holdet.

Hyldesten har mange former – den mest synlige er Super-Gejst-Spreder-Prisen. En pris, der deles ud i DGI Sydøstjyllandog de 12 andre landsdele i DGI. Prisen gives til en frivillig, eller en gruppe af frivillige, der har gjort en særlig stor indsats i sin forening for at holde gejsten oppe i den hårde tid med corona. Det synlige bevis på prisen er en pokal og et gavekort på 5.000 kroner til INTERSPORT.

Frivillige sikrer fællesskabet

Dan Skjerning, formand i DGI Sydøstjylland, ser frem til, at de forskellige tiltag i samarbejdet med INTERSPORT, lægger fra land.

– De frivillige i vores foreninger i Sydøstjylland har ydet en kæmpe indsats for at holde fast i aktive fællesskaber for børn, unge og voksne, i en meget vanskelig corona-tid. Det synes vi fortjener en kæmpe hyldest, siger han om den indsats, der ydes i foreningsdanmark.

En indsats, der ikke kan undervurderes.

– Corona-situationen har haft sit tydelig præg på aktiviteterne i vores foreninger. Det har været svært og frustrerende, men vi er dybt imponerede over deres evne til at tænke nyt, tilpasse sig og ikke mindst passe på hinanden. De frivillige kræfter bærer vores lokale foreningsliv i hverdagen til gavn for os alle og det må ikke tage for givet. De sikrer afgørende fællesskaber blandt børn, unge og voksne. Aktive fællesskaber der bidrager til social, mental og fysisk sundhed, lyder det fra Dan Skjerning.

Af hjertet tak

Hos INTERSPORT er bestyrelsesformand Peter Bedsted også glad for samarbejdet omkring hyldesten til de frivillige i idrætten.

– Hos INTERSPORT tror vi på, at sport og idræt gør os til bedre mennesker. Det, at dyrke motion i fællesskab med andre, styrker både krop og sind og giver et overskud i hverdagen. Mange af os går til gymnastik, fodbold eller løber i den lokale løbeklub måske uden at tænke over, at det er frivillige, der står for den ugentlige træning, kridter baner op, har styr på økonomi og en bunke andre opgaver, siger han om de opgaver, frivillige løser i foreningslivet.

– Det er frivillige, der samler os i aktive fællesskaber og laver gode idrætstilbud til børn, voksne og ældre. De er ildsjæle og rollemodeller i alle aldre og de har stor betydning for mange mennesker. Vi vil i INTERSPORT gerne hylde de frivillige for deres kæmpe indsats i foreningslivet i hele landet. Af hjertet tak, fortsætter Peter Bedsted.

Udover Super-Gejst-Spreder-Prisen kommer hyldesten også til at indeholde andre dele. På DGI’s forskellige platforme på de sociale medier kan man vinde en helt speciel frivillig-mulepose. En pose, der kun er fremstillet i 50 eksemplarer, og som man kan få fingrene i på ved at gå ind på DGI’s Facebooksider.

Samtidig er DGI i gang med at samle takkehilsener til alle de frivillige, der fortjener et tak.

Se mere på www.dgi.dk/enforholdet

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer