Forside Fredericia DF vil gøre det lovligt at dele overvågningsvideoer på Facebook

DF vil gøre det lovligt at dele overvågningsvideoer på Facebook

DEL
Kop & Kande
Hvis det står til DF, vil det fremover bliver lovligt for butikkerne at offentliggøre overvågningsbilleder på Facebook i forbindelse med butikstyveri. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Dansk Folkeparti mener ikke, at det det er i orden, at butiksejere risikerer bøder, når de offentliggøre overvågningsvideoer på Facebook.

I den seneste tid har flere og flere valgt at offentliggøre overvågningsvideoer på Facebook i forbindelse med butikstyveri, uden at Politiet har været involveret i beslutningen.

Det vil Dansk Folkeparti have lavet om.

– Butiksejerne har oplevet, at politiet ikke er gået ud med det, eller det er gået langsomt, og så har de selv delt det og fået en bøde. Det er ærgerligt, for de skal have hjælp i stedet. Jeg ser det som moderne nabohjælp, hvor de sociale medier er et værktøj til at beskytte hinanden. Det er urimeligt, at de ser deres butikker bliver plyndret igen og igen, siger Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær, til TV Midtvest.

Det er dog ikke noget, som Justistsminister Søren Pape er enig i.

– Vi lever i et retssamfund, og det nytter ikke noget, at det er folk, der selv tager stilling til, hvad der skal offentliggøres om mulige kriminelle. Det er politiet, og de skal så lægge det hurtigt frem, siger han til TV Midtvest.

http://www.lecture.dk/kommende-arrangementer/
Annonce. Køb billetter – klik på annoncen
DEL