Når Fredericia Byråd i august påbegynder den årlige budgetlægningsprocedure er det i år med et klart ønske fra Dansk Folkepartis byrådsgruppe: Der skal være med tid til børnene. Den ekstra rengøring som Corona har medført har givet fordele, som man ikke tidligere har set. De skal udnyttes – og samtidig skal man fastansætte de ekstra medarbejdere, foreslår Dansk Folkeparti.

Efterår er budgetsæson. Sådan er det hvert år, nogle år mere stressende end andre. I år er det atter tilbage ved normalen – at der allerede i august kan påbegyndes en proces med at få lagt budgettet for Fredericia for næste år. Sidste år var meget stresset, kommunaleaftalen landede sent og skabte travlhed i landets kommuner. Nogle kommuner anvendte skøn for deres budgettet, men i Fredericia tog man hellere en lidt hårdere tørn og brugte de reelle tal. Indtil nu har det vist sig som en succes.

Dansk Folkeparti har flere ønsker med til bordet når der skal forhandles om Fredericias husholdningsbudget for 2021. Et af dem handler om en videreførsel af et igangsat tiltag, hvor Corona har givet den nødvendige læring til at man nu er klar til fast at implementere tiltaget.

“Et af vores budgetønsker er, at vi vil fastholde rengøringen i folkeskoler og daginstitutioner – og dermed også en fastansættelse af de her 36 ansatte der har været på under Corona. Corona er ikke slut, men vi er ved at have styr på det”, fortæller Gruppeformand Susanne Eilersen til Fredericia AVISEN.

“Men udover det har jeg fået tilbagemeldinger på, at der er meget mindre sygefravær både blandt børn og pædagoger og lærere. Det tror jeg helt klart også skyldes, at der bliver gjort mere rent end tidligere. Det synes jeg at vi skal fastholde. Det er noget af det rigtig gode vi har lært. Udover at man er mindre syg, så kommer man også til trække mindre på  vikarkontoen, så nogle af pengene tror jeg kan findes der”, siger Eilersen og fortsætter:

“Vi har ikke regnet på det endnu, men det vil jeg bede forvaltningen om på et seneste tidspunkt. Det andet er, at der er mere børnetid for pædagoger og lærere, når de ikke skal koncentrere sig om de her opgaver som rengøring, aftørring af legetøj og så videre. Det synes jeg også er en fantastisk ting. Selvom vi siger vi har en god normering, så skal vi også se hvad tiden bliver brugt på. Jeg vil gerne have at tiden bliver brugt på børnene. Vi spiller ind med det her ønske, for vi tror på at de her penge er givet godt ud”.

“I forhold til at vi har mange der desværre er blevet ledige, der vil det da hjælpe at kunne fastansætte 36 mennesker i de her jobs. Det er også en ting på vinderkontoen. Alt i alt synes jeg at pengene er givet godt ud på alle fronter. Så jeg ser det kun som et positivt tiltag, som vi har fået øjnene op for her under Corona. Det synes vi skal videreføres”, slår Susanne Eilersen fast.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer