Carl Emil Petersen og band spillede torsdag aften i Fredericia. Det blev en aften, hvor stjernerne skinnede, trods himlens våde væsen og kulturlivets mangfoldige wow-eventyrlige udfoldelse på bedste vis gjorde en regndag til en dag, hvor jordbærerne aldrig havde været mere røde og søde.

At være tilbage på Fredericia Teater er bare noget særligt, og når en af Danmarks bedste sangskrivere er på programmet kunne det ikke gå helt galt. Det var netop også det at vende tilbage, der blev temaet for en excellent musikalsk performance en torsdag aften på teateret.

Men inden vi nåede så langt, havde vi varmet op med orientalske lækkerier hos Afandi i Danmarksgade. Vi blev præsenteret for bordet mod havnen, som indehaveren sagde. Udsigten til Danmarksgade afslørede dog et godt liv, hvor mad afhentes eller nydes på de forskellige restauranter i denne ende af byen.

Der var kælet for detaljerne, råvarerne og tilberedningen, der foregik over ild. En menu, der oplevelsesmæssigt, sender en til de sydlige himmelstrømme, hvilket kan være tiltrængt i denne tid.

Da klokken nærmede sig 20.00, løb vi i det regnfulde vejr mod Prinsessegade, hvor køen voksede. Afstanden blev holdt. Klokken 20.00 var der velkomst med sprit til hænderne og scanning af billetter. Vi blev anvist en plads på balkonen med en afstandsseddel i hånden, så vi kunne sidde “sikkert”. I salen havde Tøjhuset til dagen nummerede pladser, så alle sad i selskaber med god og sikker afstand.

Videre fra COVID-19 beskrivelserne og til dagens koncert.

»Carl Emil Petersen gjorde sin entre på melonkonisk vis, og konstaterede hurtigt efter entreen, at det “var dejligt at være på Fredericia Teater. Jeg er glad for, at I vil rocke med. Vi håber, at I må beholde dette teater. Det er vores første koncert siden nedlukningen i marts, så det er rigtig stort,” lød det fra den unge musiker.

Der blev skiftet flittigt mellem guitarerne – og prøverne på det musikalske talent bestod og mere til. Med sin mundharmonika og guitar fortolkede Carl Emil Petersen livet på godt og ondt. Den unge kærlighed – tab, forelskelse, Danmark, naturen, livet – og det der udspiller sig foran sangerskriverens øjne. Carl Emil Petersen har en særlig evne til at beskrive og præsenterer et tekstunivers, der giver gåsehud.

»Hvor er det godt at være tilbage. I skal forestille jer, at vi har været vant til at spille sammen i et studie, der lugter af muggen røv. Forestil jer 10 staldheste, der nu slippes løs på græs. Det er sådan, vi har det. Det er fantastisk at være tilbage. Når vi tænker tilbage på vores sidste job, da Mette Frederiksen lukkede ned, så er der gået lang tid. Det er så godt at være tilbage.« sagde Carl Emil og fortalte om et liv med Skype, Zoom og andre nye digitale redskaber.

Endelig var lys på Fredericia Teater igen.

Coronatiden har også bragt et nyt nummer med sig. Nemlig nummeret Skt. Hans, hvor Carl Emil Petersen igen – som i mange af hans andre sange, er et nummer, hvor man kan føle bålet knitre både i lyd og varme. Det er det, den unge mand kan.

Magien ville ingen ende tage, da han solo på scenen med sin dannebrogsfarvede guitar leverede et af hans største hits: Frit land. Nummeret, der netop i år, hvor fællessangen har vundet indpas, er blevet optaget i Højskolesangbogen. En hæder kun kunstnere som Kim Larsen, når så tidligt. Danmarks nye store sangskriver, der fortæller os om hverdagen, weekenden, livet og alt vendt på hovedet, på godt, på ondt, surt, sødt, kringlet, ligetil – manden der bare skriver og skriver.

Klassikere som “Frit Land”, “Halvnøgen” og “København” er blandt højdepunkterne, men drivet, teksterne og aftenens koncert, vidste, at bandet havde savnet at være live igen.

Vi er på drømmenes perron og Fredericia er startskuddet for genoptagelse af turnéen efter lockdown. Carl Emil og band takker af og man sidder tilbage med endnu en lykkerus fra Fredericia Teater. Til de, der brokker sig, kom ud. Til de, der mangler liv. Kom ud. Til de, der vil have caféer. Kom ud. Til de, der vil lytte til musik, kom ud. Til de, der vil opleve. Kom ud. Tager du ud i Fredericia, tager Fredericia dig med. Byen er, hvad vi gør den til – og denne torsdag aften, hvor lyden trylles ud fra Fredericia Teater og fra Bülows Kaserne, så kan Fredericia altså noget.

Dagens klimaks nåes, da Ulige Numres, København spilles. Ingen står op, men der klappes, rystes ben og rockes overkrop, da bandet går musikalsk til den på scenen.

Carl Emil Petersen – klø på, bliv ved. Du og dit band går roligt, glade og musikalsk inspirerende til den svære opgave, der ligger for kulturen i disse måneder – måske år, hvor vi ikke kan samles og nyde de musikalske fortællinger.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer