I en video fra marts 2019 på youtube, påpeger direktøren fra Fredericia teater, at alt er i sin bedste orden og at man er ude af det sorte hul fra 2013.

Men det der slår mig mest i denne video er, at direktøren stolt står og fortæller om, at man er gået fra en omsætning fra 25 mill kr. til 101 mill kr. fra 2013 til 2018, og at man har en egenkapital på 3 mill kr.

Netop vedrørende egenkapital her lyser alle mine røde lamper,

En så stor omsætning og så lille egenkapital, er jo det rene vanvid, tilmed i en branche, som er så usikker og svær at planlægge budget i. Efter det jeg har fået oplyst, har Fredericia teater haft underskud 7 gange i de sidste 10 år. Når man ser på andre teatre, så er der en rød tråd, som netop fortæller, at det er en svær branche at navigere i budgetmæssigt. Tilmed har vi haft økonomisk opgang de sidste 7-8 år, SÅ hvordan ser det ud, når der kommer en økonomisk nedtur og befolkningen holder på pengene ?

Det er jo de samme forhold, man ser i superligafodbold, MEN hvor DBU og brancheforeningen nu har opsat regler for egenkapital mv., for det er også en meget usikker branche.

Om man ansætter en økonomidirektør eller ej, det holder ikke alene, alle superligaklubber har økonomidirektører og prof. bestyrelser, det havde “Lehman brothers” også, det havde “amagerbanken” også osv.., MEN det er jo ingen garanti.

Politikerne i Fredericia løber fra deres ansvar og virkeligheden, hvis de tror man kan drive en teatervirksomhed med xxx millioner kroner i omsætning uden risiko, DET er jo det rene vanvid.
 
Hvorfor har man sat store krav til f.eks. bankerne i dag ?, ja det har man fordi, det bestemt heller ikke er uden risiko at drive bank, de har prof bestyrelser og økonomidirektører, men det er ingen garanti.

Hvis politikerne vil have en så stor teaterforretning så må de erkende og fortælle sandheden over for borgerne, at når det går galt, så kan det gå rigtig galt, for en lille kommune som Fredericia.

Jeg hæfter mig i den anledning også, at Rasmus Adrian i juni 2019, statens Kunstfond, har udgivet en evaluering af Fredericia teater, hvor netop en swot-analyse påpeger, at den hurtige vækst og teaterets afhængighed af billetlindtægter udgør “en stor risiko”.

citat fra analysen: “teaterets afhængighed af billetindtægter, set i sammenhæng med teaterets relativt store aktivitetsmæssige og økonomiske volumen, indbærer en løbende økonomisk risiko i teaterets drift, der kan få store negative konsekvenser hvis en produktion slår fejl eller en uventet hændelse opstår.”

Det er jo det der er sket, Tarzan har slået fejl.

Endvidere fremgår det under trusler, “teaterets afhængighed af dets direktør, hvis han forlader jobbet.”

På side 3 i analysen påpeger Rasmus Adrian netop den manglende egenkapital, der står mål med den løbende risiko.

Teateret har ikke den egenkapital og derfor er det borgerne, som står som garant overfor bankerne.


Kenneth Jensen

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
KIM ARTHUR NIELSEN
KIM ARTHUR NIELSEN
1 måned siden

Kære Kenneth

Det du burde vide om Fredericia Teater fremgår af punkt 165 i møde fra Økonomiudvalget – 25-11-2019.

https://www.fredericia.dk/dagsorden/oekonomiudvalget-25-11-2019

Specielt kvartalsregnskab, der viser et realiseret underskud på 19.364.869 kr. primo oktober 2019.

https://www.fredericia.dk/system/tdf/acadre/Files_2419_2542384/bilag_1_-_fredericia_teater_-_q3_2019_-_fredericia_teater_-_q3_2019.pdf.pdf?file=1&type=node&id=969568&force=

Alternativet Fredericia har ikke godkendt kvartalsregnskab Q2019, men forsøgte at fortælle byrådet at de skulle kigge på de røde regnskabstal, så det ikke gik helt galt.

Desværre gik det galt og egenkapitalen på 3. mio.kr. slog overhovedet ikke til og der burde have været røde ører i byrådet.

Op på kokurshesten igen.

Det er ikke kun borgerne, der blev garant. Derimod kreditorer og Arbejdernes Landsbank, der mistede mere end 60 mio.kr.

Vi skylder stadigvæk at fortælle sandheden.

Med Venlig Hilsen

Kim Arthur, Forperson Alternativet Fredericia