Hør om plyndringer, flugtforsøg, fængselsophold, falske pas og politiske forviklinger, når Mogens Pedersen og Ole Sønnichsen sammen gæster KulturØen torsdag d. 14. januar.

Da Saddam Hussein i 1990 invaderede Kuwait udløste det en international krise, der førte til Golfkrigen, hvor over 100 danskere blev fanget i den lille arabiske oliestat. Det lykkedes dog at få de fleste danske gidsler hjem, og til sidst holdt irakerne kun ét gidsel fanget: Den danske diplomat, Mogens Pedersen, der nu er bosat i Middelfart.

En livsfarlig flugt
Med udgangspunkt bogen Det sidste gidsel, som udkom sidste år, bliver Mogens Pedersen denne aften interviewet af Ole Sønnichsen, som er en af forfatterne bag. Efter 30 års tavshed fortæller Mogens Pedersen om en dramatisk gidseltagning og livsfarlig flugt, om at blive fanget på den forkerte side i en international storkonflikt, og om at finde håb om overlevelse midt i uvisheden om, hvad fremtiden bringer.

Foredraget afholdes i Middelfartsalen torsdag d. 14. januar kl. 19.00-21.00. Aftenen er arrangeret af Middelfart Kultur & Bibliotek i samarbejde med FOF Odense-Fredericia-Middelfart. Billetter koster 80 kr. og kan købes på www.middelfartbibliotek.dk

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer