Imens Danmark i denne uge nåede et skridt videre i genåbningsstrategien, så ser de borgerlige partier gerne, at man går endnu længere. Partileder og tidligere minister hos Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen, foreslår denne formiddag, at man starter helt forfra med coronastrategien.

-Vi er nu så langt i epidemien, det er tid til, vi vender hele corona-diskussionen på hovedet. Selvom vi i de seneste mange uger har åbnet mere op, har vi færre indlagte. Nu kun 163. Sådan er det, fordi de allermest udsatte borgere nu er vaccineret. Selv den mest pessimistiske virolog Allan Randrup siger, at han ikke længere er bekymret. Professor i biologi Morten Petersen siger, at covid-19 nu er mindre farlig end en influenza, siger Søren Pape Poulsen og fortsætter:

-På mandag skal vi partiledere igen forhandle om, hvad der skal genåbnes. Men helt ærligt, det giver ingen mening at tale om det på den måde, når smitten er så lav. Jeg foreslår derfor statsministeren og de andre partiledere, at vi begynder forfra.

Hvad betyder det så konkret?

-Det betyder, at vi mødes om et blankt stykke papir og siger, at alt nu er åbent – og så kan diskussionen handle om de få, der er nødt til at holde lukket. Vi vil på den måde fjerne alle de uforklarlige regler og retningslinjer, som ingen længere kan finde hoved og hale i, siger Pape og tilføjer:

-Udgangspunktet må være, at der er behov for ekstremt få regler, som smitten er nu. Det er tid til, at vi vender tilbage til det Danmark, vi kendte før epidemien.

De Konservative Folkeparti sendte allerede i går flere af folketingsmedlemmer ud i medierne med store budskaber, heriblandt et indblik i, hvordan virksomhederne i særligt København lider, herunder turismeerhvervet. Man ønsker kort sagt at fjerne de komplicerede regler for åbning, i stedet skal danskerne have simple regler for, hvad der skal holdes lukket. Indlæggelserne er rekordlave, og danskerne opfører sig eksemplarisk, derfor skal tillid være vejen frem, siger partier.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer