Der resterer seks kampe af grundspillet, og efter point i de første tre 3F Superliga-kampe i 2021 er der grund til optimisme i Nørreskoven, men søndag venter den første af tre svære resterende opgør i grundspillet.

Vejle kom på sejrskurs i den første kamp i forårssæsonen, hvor det blev til en sejr mod SønderjyskE, og siden er det blevet til uafgjort mod AGF og FC Nordsjælland, og i den mellemliggende periode blev det til uafgjort i den første pokalkvartfinale imod Randers. Dermed har det været en godkendt start for Vejle, der har øget forspringet ned til de to nedrykningspladser, hvor der er 13 point ned til AC Horsens på 11. pladsen.

Ikke nok med, at der er kommet point på kontoen, så er der et stærkt fundament på Constantin Gâlcăs mandskab defensivt. I slutningen af efterårssæsonen fortrængte Alexander Brunst Indy Groothuizen i målet, og det har kastet tre clean sheets af sig hidtil, og dermed har han Brunst allerede overgået Groothuizens ene rene bur i Superligamæssig samenhæng. Læg dertil, at der er en solid defensiv bastion med Denis Kolinger og Juhani Ojala i midterforsvaret, så ser det godt ud.

I den seneste kamp mod FC Nordsjælland kom der for alvor gang i Allan Sousa. I det meste af efteråret hang meget på 17-årig Wahid Faghir, men med to assists spillede brasilianske Sousa en stor rolle for vejlenserne, der fik vist, at de også kan score uden, at Faghir er indblandet. Fortsætter den udvikling kommer Vejle ikke i nedrykningsfare.

Der resterer seks spillerunder af grundspillet, og tre af kampene får Vejle formentlig ikke noget ud af pointmæssigt, da det er udebaneopgør mod Brøndby, FC København og FC Midtjylland. Det starter med Brøndby søndag, og det er at sætte næsen op efter for meget at forvente point i det opgør, selvom bolden er rund og alt kan ske. I efteråret, da de to hold mødtes i Vejle, vandt Brøndby 2-0 uden at spille prangende, men via kynisme vandt de sikkert, og det viser noget om forskellen på toppen af Superligaen og Vejle.

Derimod har Vejle sat et stort kryds ud for d. 26. februar. Modstanderen er AC Horsens på Vejle Stadion og med en sejr i det opgør, så kan der blive taget et stort og afgørende skridt væk fra den absolutte bundplacering. Foruden det opgør har Vejle hjemmekampe mod OB og AaB, og på dagen kan Gâlcăs mandskab sagtens vinde over begge mandskaber, men intet er sikkert i de to opgør.

Til gengæld kan man forvente, at Vejle i de resterende seks spillerunder kommer til at lave yderligere afstand til Lyngby og AC Horsens, og dermed spille sig helt ud af nedrykningsspøgelset. Hverken Lyngby eller Horsens kommer til at gå igennem de næste seks kampe med nul point, da de mødes indbyrdes, men med de øvrige Superliga-holds kvalitet taget i betragtning, så virker det urealistisk, at det pludselig kommer til at vælte ind med point til de to hold.

Kan Vejle derfor slippe ud af de resterende seks spillerunder af grundspillet med minimum to sejre, hvoraf den ene er mod AC Horsens, så ligner det, at Vejle sikrer sig overlevelse i Superligaen.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer