Forside Børn Det Grønne Rum inviterede til påskehygge

Det Grønne Rum inviterede til påskehygge

DEL
Farver skal der til, når årets påskedekoration skal færdiggøres. Foto: Thea Dyhrberg, Fredericia AVISEN.

Blomsterne springer ud, det gode forårsvejr er på vej, og imens går mennesker rundt i Fredericias flotte lige gader. Fredericia AVISENs juniorrapporter, Thea Dyhrberg, gik også en tur i byen, og faldt over en påskeaktivitet i Det Grønne Rum i Danmarksgade.

Klokken var lige slået 11.00, da vi nåede frem til Det Grønne Rum. En gåtur en time før havde afsløret, at Fredericias bæredygtige flagskib til de små og voksne havde endnu et spændende arrangement på programmet.

Det Grønne Rum var fuld af kreative og påskeglade børn. Foto: Thea Dyhrberg, Fredericia AVISEN. 

Da vi nåede frem, var der godt 20 børn og voksne i gang med at fordybe sig kreativt i deres selvlavede påskedekorationer, naturligvis produceret i genbrugsmateriale. Vi talte med en mor, der sad og malede med sin søn.

“Det er virkelig fedt, at denne mulighed eksisterer i Fredericia. Jeg tror, at de små mest hygger sig, men de ser også, hvad man kan bruge, brugt papir, æggebakker og ja generelt, det vi traditionelt har set som affald, til. For os voksne er det et wake-up-call til at tænke os om, og ikke mindst passe på den planet, vi giver videre til vores små børn”, sagde hun til Fredericia AVISEN, inden sønnen rykkede i hendes arm for at få hjælp.

Og der var de så, børnene – der lavede de fine bæredygtige påskedekorationer, og de og elskede det. I Det Grønne Rum kunne man også dyrke sine egne grøntsager – og måske karsen til påskefrokosten vil være et hit? Eller hvad med at plante din egen squash, og så kunne man endda efterfølgende tage det hele med hjem.

Det Grønne Rum i Danmarksgade var i dag en populær påskeaktivitet. Foto: Thea Dyhrberg, Fredericia AVISEN.

Som tiden gik mødte mange børn og voksne op til påskehygge, hvor også forskellige former for snacks, frugt, kaffe og juice skabte en hyggelig scene. Det Grønne Rums medarbejdere stod klar til til at hjælpe, fortælle og ikke mindst informere om miljø, forbrug, klima, genbrug og meget andet.

Vi kan i øvrigt fortælle, at der er massevis af fine udstillinger i Det Grønne Rum, som fortjener, at du kigger forbi og dykker ned i den dagsorden, som vil fylde mere og mere de kommende år. I dag var det imidlertid hyggen, der var i højsædet.

http://bit.ly/LethiFredericia
Skal du med? Så klik her, og få foredrag, MAGNUM-is og bobler med i købet.
DEL