Fredag eftermiddag var der sæsonåbning i Det Grønne Rum, som formand for Miljø- og Teknikudvalget, Christian Bro, bød velkommen til, inden børnenes verdensmål i Fredericia blev lanceret, inden udstillingen af Fredericia Sund By blev åbnet samtidig med, at der var overrækkelse af diplomer til nye mikropartnere i Fredericia Sund By.

Det strømmede ind med mennesker i Det Grønne Rum, da klokken nærmede sig 15:00. Ellen Marie Fonvig, der er bæredygtighedskonsulent, bød velkommen til sæsonåbningen i Det Grønne Rum, inden hun gav ordet videre til Christian Bro (A).

Christian Bro holdt åbningstalen. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Det Grønne Rum byder på en interessant og anderledes formidlingsform, hvor mødet med mennesker er et centralt element. Vi er sammen om at skabe den bæredygtige verden. Det Grønne Rum er midt i hverdagslivet og indbyder til et fællesskab omkring det vi alle holder af og værner om, nemlig vores fælles verden. Verdensmålet for bæredygtig udvikling er vedtaget på FN’s generalforsamling, og det minder os dagligt om, at vi ikke kun i lille Fredericia, men i hele verdensbefolkningen, skal være med til at gøre verden til et bedre sted at være,” sagde Bro og fortsatte:

“Det er alvor, at der er udfordringer med vores klima, men også med vores miljø og forbrug. Verdesmålene handler også om mere end grøn bæredygtighed. Vi skal skabe vilkår for at beskytte kvinder, børn og udsatte, og ikke mindst styrke vores sundhed generelt. Heldigvis er der mange, som vi kan kæmpe sammen med, derfor er vi glade for i dag at være fælles om at skabe dialog og inspirere til mere bæredygtighed. Jeg er af samme grund glad for at kunne byde velkommen til to fantastiske initiativer. Børne- og skoleudvalget lancerer børnenes verdensmål og Sundhedsudvalget har lavet en udstilling, som kan ses her i tre måneder.”

Cecilie Roed Schultz, da hun talte. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Efterfølgende tog næstformand i Børne- og skoleudvalget, Cecilie Roed Schultz (Ø), ordet og sagde:

“Vi kæmper sammen for en bæredygtig verden, jo flere der kommer med, jo hurtigere nærmer vi os målene, som vi har sat. Derfor er det en ære at byde de mindste borgere i Fredericia med ind i kampen. Det er vores yngste generation, der skal arve jordkloden efter os, og de er opmærksomme på, hvordan arvegodset ser ud. De er mere visionære end os voksne, og vi skal tale med børnene om verdensmålene og om hvordan vi sammen kan få bæredygtighed frem i forreste række,” forklarede Cecilie Roed Schultz.

Formand for Sundhedsudvalget, Susanne Eilersen (O), var sidste taler og hun glædede sig over at Fredericia Sund By har udstillingen i Det Grønne Rum i de kommende tre måneder. Efter Eilersens tale var det tid til at de nye mikropartnere i Fredericia Sund By blev præsenteret. De nye mikropartnere er:
Det Grønne Rum
Børnehaven Bissensvej
Strategi for Udsathed i Fredericia
Lisbeth Højlund Drejøe
Seniorrådet
Headspace Fredericia

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Efter præsentationen er følgende nu mikropartnere i Fredericia Sund By: Hjerteforeningen lokalafd, Fredericia Produktionsskole, STU Fredericia, Axeltorvs Apotek, Boligkontoret Fredericia, GenoptræningsCentret, Elevrådet Kirstinebergskolen, Ullerup Bæk Skolen afd. Nørre Allé, Idrætsbørnehaven Ta’Fat, Dagplejer Inge Pedersen, Dagplejer Lonni Oversø, Dagplejer Helle Stærmose Kristiansen, Dagplejer Lene Wetche Balslev, Dagplejer Annette Nielsen, Peter Aage Gården, Idræt i Dagtimerne, Trinity Hotel og Konference Center, Frivillig og yogainstruktør Susanne Brandt, Frivillig og yogainstruktør Poul Oxbøll, Oldemors Spisekammer, Diabetesforeningen lokalafd., Social- og Sundhedsskolen Fredericia, Kræftens Bekæmpelse lokalafd., Foreningen Korskær, Frivillig Lotte Oxholm, Vasegårdens Klinikker, FrivilligCenteret, Gigtforeningen Fredericia Lokalgruppe, Køkkenassistenterne i daginstitutionerne, tinablomstergren.dk, Frivillig Bente Tarp Rasmussen, SIND, Klinik Go, Ældresagen i Fredericia, Frivillig Lisbeth Højlund Drejøe, Strategi for Udsathed, Børnehaven Bissensvej, Motionsklubben MK01.

www.eventc.dk
Skal du med til nogle fede koncerter? Klik her og se mere.