Det grønne rum. Foto: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN

Fredericia AVISEN har været et smut forbi Det Grønne Rum. Her fik vi en snak med Ellen Marie, Claus og Lisbet, som er en del af Det Grønne Rum.

Turen går til byen, hvor Det Grønne Rum har placering i Danmarksgade 13, og her kan du lade dine idéer spire. Det Grønne Rum er Fredericias Kommunes showroom og dialogrum for en bæredygtig og grøn udvikling af Fredericia.

Det Grønne Rum

Fredericia AVISEN kommer i snak med tre af de ansatte, en af dem er Ellen Marie Fonvig, der er bæredygtighedskonsulent og som er ansvarlig for Det Grønne Rum og som står for at koordinere forskellige events i Det Grønne Rum. Claus Damsgaard, som også er i Det Grønne Rum, og har til pligt at servicere rummet, og samtidig være teknikker samt hjælper med det praktiske.
Lisbet Daell Kristensen er den sidste af de ansatte, som Fredericia AVISEN snakker med, er klimakoordinator, og har primær opgaver indenfor energi og CO2.

Det Grønne Rum har til pligt at hjælpe borgere i Fredericia, som vil ud med et budskab. Det Grønne Rum har haft besøg af mange virksomheder, skoler og institutioner.

”Det er forskellige events, som vi holder. Vi har også foredrag. De forskellige event, som vi har holdt her, har været i Tøjhuset. Det har vi én gang om året, hvor der er et tøj-byttemarked, og hvor man kan komme at bytte tøj. Det er for at fortælle borgerne om, hvor meget der er konsekvens i, at man har overforbrug af tøj. Det skal åbne øjnene op for genbrug, og prøve at få dem til at gå mere op i genbrug”, fortæller Ellen Marie og Lisbet.

Collage af de forskellige events, som er blevet holdt i Det Grønne Rum. Foto: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN.

Ellen Marie og Lisbet har meget at fortælle om Det Grønne Rum, og det samme med Claus. Vi kommer ind på det nye, som Lisbeth fra Det Grønne Sekretariat er tilknyttet til. Her fortæller hun, at det nye som de kører med nu, er el-cykler.

”Transportenn vil vi gerne mindske, og trafikken skal køre mere grønt og derfor har vi fået el-cykler, som som vi låner ud til borgerne i Fredericia. Så kan man ansøge, og betingelserne for at låne en el-cykel er, at man skal være en bilist. Vi håber borgerne får øjne op for el-cykler. Ventelisten er lang, da vi har rigtig mange som ansøger om cyklerne”, fortæller Lisbet.

El-cykel. Foto: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN.

Få budskabet ud til borgerne

Det Grønne Rum er med til at få borgerne i Fredericia til at komme ind at møde folk, få råd og blive vejledet. Det Grønne Rum vil gerne hjælpe det i gang, hvis man som borger har en idé.

”Vi har mange, som går ude på gågaden, og som går forbi, og kommer ind til os bare for at se, hvad det er vi laver. Man går ud herfra med en idé eller noget, som de kunne tænke sig at komme ud med til resten af borgerne i Fredericia”, fortæller Ellen Marie.

Det er ikke kun en envejskommunikation, men også dialog, som der føres i Det Grønne Rum. Der sker hele tiden noget nyt i rummet med masser af events, workshops og foredrag.

”Vi havde også biograf her i Det Grønne Rum. Vi finder hele tiden nye måder at frembringe budskabet på ud til borgerne. Men det skal også være sjovt for borgerne at komme hertil, og lære noget men på en sjov måde”, fortæller Ellen Marie.

Lisbet tilføjer noget til det som Ellen Marie har at sige:
”Der er institutioner, som kommer og låner Det Grønne Rum til deres oplæg, hvis de har haft noget i skolen. Igennem affald er der blevet lavet kunst, hvor man får en viden og et indblik på affald”, fortæller Lisbet.

Fugl lavet ud af affald. Foto: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN.

Det Grønne Rum skal være et rum, hvor man kan komme at få vejledning, få besvaret spørgsmål, komme til workshops og forskellige events, som der bliver holdt.

Til slut får Fredericia AVISEN en rundvisning i Det Grønne Rum, og får fortalt, om de forskellige workshops som de har haft i lokalet.

Må først køre i Uge 2
Annonce