Det første af i alt seks råhuse er nu lukket på byggepladsen mellem Syddansk Universitet og det kommende universitetshospital, Nyt OUH. Dermed kan det indvendige arbejde i bygningen for alvor begynde.

På byggepladsen ved Syddansk Universitet er der fuld gang i opførelsen af seks bygninger, som skal forbinde universitetet med det nye Odense Universitetshospital, Nyt OUH. Bygningerne skal i fremtiden huse Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

I november 2020 stod råhuset til den første bygning færdigt, og efter at have monteret facade og tag på råhuset, står der nu en helt tæt og lukket bygning klar. Dermed kan der for alvor tages fat på næste fase med det indvendige arbejde i bygningen.

– Det er en vigtig milepæl, som vi nu har passeret på projektet. Det betyder, at vi kan komme i gang med selve indretningen af bygningen, som i arbejdstimer udgør 70 procent af arbejdet, og dermed er en ganske stor del af projektet, siger Per Seidelin, projektchef i Vejdirektoratet.

Den færdige bygning bliver en del af den såkaldte koblingszone, hvor universitet og hospital mødes, og kommer ud over undervisningslokaler til at rumme blandt andet laboratorier og en retsmedicinsk afdeling. Det stiller nogle helt særlige krav til indretningen af bygningen.

Projektet har i mindre grad været påvirket af den generelle situation med COVID19 i samfundet, hvilket der er taget højde for ved en tilpasning af tidsplanen.

– For at absorbere nogle mindre forsinkelser på grund af uforudsete funderingsforhold er projektets tidsplan blevet tilrettet, og i den forbindelse er der samtidig indlagt en buffer for at sikre en større robusthed i forhold til COVID19-situationen. Samlet set betyder det, at afleveringstidspunktet er blevet skubbet en måned, siger Per Seidelin.

Det samlede projekt forventes at kunne overdrages til Syddansk Universitet ved udgangen af januar 2023.

Fakta
SDU SUND er en ny fakultetsbygning til Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet.

Fakultetsbygningen vil forbinde Syddansk Universitet med det nye Odense Universitetshospital, Nyt OUH.

Den nye bygning bliver 50.000 m2.

Byggeriet af SDU SUND er opdelt i seks entrepriser.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer