Forside FC Fredericia Det er i den her sæson FC Fredericia skal slå til

Det er i den her sæson FC Fredericia skal slå til

DEL
FC Fredericia - Næstved Boldklub. 25.november 2018. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Der hænger en sky af Superliga over Monjasa Park. FC Fredericia overvintrer på en flot tredjeplads i NordicBet Ligaen, og hvis det ikke havde været for decideret sjusk, havde det endda set bedre ud for Jonas Dals mandskab, som skal slå til i foråret og sikrer sig den oprykning, som klubben hungrer efter.

En tredjeplads, efter et efterår, hvor FC Fredericia har hentet tre sejre i ti hjemmekampe, og er det næstdårligste hjemmehold i NordicBet Ligaen. Den var der nok ikke mange, som havde set komme.

FC Fredericia har vendt hjemme- og udebane på hovedet, og derfor betyder den vage hjemmebanestatistik ikke noget på papiret. Men tænk sig, hvis FC Fredericia havde vist kynisme mod Viborg, tænk sig hvis de ikke havde haft udfaldet mod FC Roskilde… Man tør næsten ikke skrive det, så havde Jonas Dals tropper indtaget førstepladsen i rækken, og haft den direkte kurs mod Superligaen.

Jonas Dal har gjort et rigtig stort stykke arbejde med en flok ærgerrige spillere, der virkelig har taget Dals spillestil til sig. Det er dog ikke kun Dals arbejde, som er fortjensten. Også forgængeren Jesper Sørensens arbejde er der bygget videre på. Dal har videreudviklet på den form for possession fodbold, som der blev praktiseret af Jesper Sørensen, men der er kommet et ekstra lag på.

Næste skridt for Jonas Dal bliver at få mere stabilitet ind i FC Fredericia. Det holder ikke at få udfald som mod Roskilde, hvis man vil i Superligaen. Den form for spil, der blev vist mod Næstved, var en fryd for øjet at være vidne til. Der blev gået til stålet, spillet flot pasningsspil og ikke mindst var der en kynisme som sjældent set over FC Fredericia. Boldene blev sparket i kassen uden betænkningstid, og så blev der virkelig lukket af defensivt.

Topniveauet er afsindig højt for FC Fredericia, men ligeså højt topniveauet er, ligeså lavt er bundniveauet. En ting, der kan ændre på det, udover det man kan gøre på træningsbanen, er at handle.

I de kampe, hvor det har knebet for FC Fredericia, har der ikke været en holdbar plan b, som har været holdbar. Chuma Anene skulle give fredericianerne en ny facet i spillet, men Anenes form har ikke været til at gøre en forskel. Om Anene fortsætter i FC Fredericia på en lejeaftale er uafklaret, og om den norske angriber er løsningen i front i kampe, hvor der skal spilles kynisk og “grimt”, er ikke til at vide.

FC Fredericia mangler dog manden, som man banker bolden i mål på det, som man kalder en halvchance i en kamp, hvor spillet ikke flyder. Den typiske goalgetter, der er så svær at finde.

Samtidig vil det gavne FC Fredericia at have hele truppen samlet i opstarten til forårssæsonen. Dette års trup kom sent på plads, og nåede ikke at træne meget sammen, inden det gik løs i NordicBet Ligaen. Det var en her ny bagkæde, som Jonas Dal skulle spille sammen i form af Jacob Buus, Manjrekar James, Mads Eriksen og Nicolaj Ritter, og de får nu en opstart, hvor det kan blive endnu bedre, når de får tid til at skabe relationerne, som gør, at bundniveauet kan blive hævet.

Lykkes ovenstående ting er der ikke blæsende Superliga-vinde over Monjasa Park til sommer. Nej, så er der i stedet Superliga-fodbold på stadionet, når sæsonen 2019/20 skydes i gang.

-PVA-