Bente Rasmussen stod uden job, men selvom hun er ikke er ung længere, så startede hun op på Social- og Sundhedsskolen.

Bente Rasmussen gik og passede tankstationer syv dage om ugen, og kørte 60.000 kilometer om året, men hun var kørt træt i det og omstruktureringer gjorde, at hun endte på Jobcentret.

Nu er hun startet op på uddannelsen som Social- og Sundhedsassistent som følge af et pilotprojekt Fredericia Kommune har etableret. Det betyder, at man i Bentes tilfælde under skoleopholdet får løn i stedet for SU.

Fredericia AVISEN har været forbi Social- og Sundhedsskolen på 6. Julivej, hvor vi har talt med Bente.

“Jeg tænkte ikke, at jeg skulle studere igen, da det er mange år siden jeg har gået i skole, men det er svært at finde et job som ufaglært. Jeg så, at der blev søgt en assistent hen over sommeren og så kom jeg på det her otte ugers kursus så jeg kan komme ud at arbejde,” siger hun.

Det er på Øster Elkjær, at Bente har fået en stilling og chefen der spurte om Bente ville tage uddannelsen med løn.

“Det er meget hårdt, synes jeg. Det er mange år siden jeg gik i skole sidst, og jeg havde fx ikke en computer i Folkeskolen. Så mange ting skal jeg lære fra bunden,” siger Bente, der godt kan lide sit nye erhverv:

“Borgerne er så søde. Du giver lidt og får så meget tilbage med et takenemmeligt smil. Det er et givende job,” siger Bente og fortsætter:

“Det var ikke et job jeg havde set mig selv i for tre år siden, men nu kan jeg ikke se mig selv lave andet,” siger Bente.

Den primære aldersgruppe på Social- og Sundhedsskolen er den yngre generation, men det har Bente det fint med.

“Der er nogle af de andre, der er yngre end mine egne børn, men det er hyggeligt. Vi ser tingene på forskellige måder og supplerer derfor hinanden godt,” slutter hun.

https://www.fredericiafriskole.dk/?fbclid=IwAR08BWx9eayaqSqRWVwU5aqE6QkJqdkSf7NjaMGqbYL8xB4oD9mvpH72F60
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer