Lørdag møder FHK Lemvig-Thyborøn på udebane, og selvom der er 12 point mellem de to mandskaber i tabellen, skal FHK ikke tage for let på opgaven, da holdet fra det vestjyske tidligere har drillet tophold.

Når man har præsteret som FHK har, så vil det være naturligt at tænke, at en kamp mod Lemvig-Thyborøn bare skal overstås, men det er ikke “bare” lige til. Lemvig har hentet ti ud af deres 13 point i denne sæson på hjemmebane, og blandt holdene, som Lemvig har besejret i egen hule, er Bjerringbro-Silkeborg, mens holdet også har spillet uafgjort mod blandt andet Skjern.

Alene det bør være nok grund til, at FHK er topmotiverede og klar til kamp, når der fløjtes op i Arena Vestjylland Forsikring lørdag klokken 14:00, men faktisk havde fredericianerne problemer i hjemmekampen mod Lemvig. De omtalte kampe mod BSH og Skjern var spillet inden den kamp, og alligevel spillede FHK en ikke særlig prangende første halvleg mod Lemvig, og var derfor bagud med 19-17. FHK fik dog vendt bøtten i anden halvleg, og vandt sikkert med 36-31.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Ved den lejlighed havde FHK især deres hyr med playmakeren Thomas Damgaard, der er dirigenten i Lemvigs angrebsspil. Mod FHK lavede han fem mål og til det havde han kun et misbrugt skud. Damgaard syner ikke af det store højdemæssigt, men med kløgt har han lavet 57 mål i sæsonen. Kan FHK få lukket ham ned, så er de nået langt.

Et punkt, hvor Lemvig-Thyborøn til gengæld halter, er på målmandspositionen. Den fortrukkende keeper, Svend Rughave er noteret for en redningsprocent på 25 %. Det normale andet valg, Nicklas Graugaard, er sygemeldt på ubestemt tid, og i stedet trækker Lemvig-direktør Søren Pedersen i målmandstøjet igen. Han er en ukendt størrelse, da han egentlig indstillede karrieren i sommeren 2021, og han kommer formentlig kun på banen i nødstilfælde. Alt andet lige bør FHK derfor være bedre stillet end Lemvig på den vitale post.

Imodsætning til FHK, har Lemvig endnu ikke spillet en ligakamp i 2022, og det er derfor uvidst, hvad de egentlig kommer med. På den anden side har Lemvig haft muligheden for at have helt opdateret videomateriale på FHK, da de var i kamp i tirsdags mod SønderjyskE. Der kunne Lemvig-træner, Dennis Bo Jensen, notere sig, at FHK tyede til at spille syv mod seks, da kampen skulle afgøres, og det viste sig at være effektivt.

adp-as.dk

Der er ingen tvivl om, at FHK er favoritter, men der skal ikke hviles på laurbærerne. Rammer FHK noget, der ligner niveauet fra den seneste kamp mod SønderjyskE, så tager fredericianerne også to point med hjem i bussen.