Det næste sted, hvor Reformert Menighed arrangerer miniforedrag som afslutning på et fantastisk 300 års jubilæum er søndag den 15. december kl. 14.00 ved mindestenen over Peter Dupont.

OBS. Et fejltryk giver indtryk af at arrangementet den 15.12 er i Hannerup. Der er der først et foredrag om Abraham Devantier den 22.12.kl.14.00!

Med fire korte adventsmøder ved markante mindesteder for de reformerte, ”tæller vi ned til jul”. Det første sted, første søndag i advent, var ved huset i Dronningensgade 52, hvor menigheden fra 1719 havde deres gudstjenestelokaler. Anden søndag i advent var mødestedet ved obelisken udenfor Nørre Port, med fortællingen om de mange reformerte navne som stadig præger familienavne i byen, samt obeliskens historie.

Den tredje søndag i advent fortæller Rosa Engelbrecht ved Hybylund, om den meget socialt-sindede reformerte børneven, bager, cigarmager og socialdemokrat Peter Dupont som døde i 1922, 67 år gammel.

Menigheden byder efterfølgende på en varm drik på stedet, hvor der samtidig vil være mulighed for hyggeligt samvær, som optakt til julen.

Da mindestenen står ved pladsen hvor det gamle traktørsted Hybylund lå, ved Fælledvej 58, lige ned til Østerstrand, vil der også være en oplagt muglighed for en spadseretur.

https://danbolig.dk/nabolag/fredericia/villa
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer