Langt over 100 interesserede strømmede til foredraget Aldersrelateret Muskeltab

Det store fremmøde kom noget bag på instruktør Elin Kvisgaard Graversen. Men den altid handlekraftige kvinde fik hurtigt organiseret flere stole, så alle 127 fremmødte kunne sidde ned.

“Åh hvor bliver der langt ned til jorden og  hvor er det besværligt at rejse sig”. Det hører jeg ofte fra ældre mennesker, fortæller Elin, der er instruktør i Idræt i dagtimerne og Ficnees. 

Elin ved fra sin uddannelse, at problemet skyldes muskeltab og har derfor lavet et foredrag og sammensat et kursusforløb om aldersrelateret muskeltab.  

At muskeltab begynder allerede kort efter fødslen, var vist nyt for de fleste, men at muskeltabet stille og roligt kommer til at påvirke os efterhånden som dåbsattesten ældes, synes de fleste at kende til.

Elin gav en grundig gennemgang af vore muskler og påvirkning – eller manglende stimulans af disse, hvilket giver os mere eller mindre muskeltab med årene, og derved risiko for forskellige skavanker især problemer med balancen. Netop balanceproblemer er ofte årsag til fald med brækkede håndled og i værste tilfælde lårbenbrud.

Men Elin kunne også fortælle at heldigvis kan der gøres en del!  Det er aldrig for sent at komme i gang med at gøre noget godt for sine muskler og for sig selv.

Elin og Idræt i dagtimerne vil gerne hjælpe med råd og vejledning, derfor er der oprettet et hold for mænd over 50 år med Elin som instruktør. Holdet starter tirsdag den 24. september og fortsætter de følgende 7 tirsdage. .

Senere vil der også starte hold for kvinder.

Vil du i gang allerede nu, er der mange muligheder i Idræt i dagtimerne. Vi har hele 31 motionstilbud, der alle styrker dig og din krop. Vi har noget til alle, både til de, der aldrig har dyrket idræt før, og til de mere trænede. Kig på vores program på hjemmesiden: iidfredericia.dk, ring på 75931621  eller kig ind på vores kontor i Fredericia Idrætscenter. Vi vil så gerne vejlede dig, slutter Elin Kvisgaard Graversen.

http://bit.ly/metteblomsterberglecture
Klik her