Det var langt fra kønt, da Danmark spillede første halvleg i sidste testkamp mod Norge. Det gik meget langsomt, og det blev noget være rod. Til gengæld var der opløftende takter at spore i anden halvleg, og det gav en dansk sejr.

Puha, for en omgang. Det var en meget uinspirerende oplevelse af se første halvleg af landskampen mellem de to nordiske VM-guldbejlere. Flere eksperter peger på Danmark og Norge som de store favoritter til den forudstående VM-slutrunde, men der var ikke meget guldglans over spillet. Torbjørn Bergerud tog de danske chancer, der skulle tages, og opspillet med Mikkel Hansen og co. var ikke i høj nok fart til at splitte det norske forsvar ad. 

Til gengæld skete der en ting, der var interessant fra anden halvlegs start. Bagkæden bestod af Mads Mensah – Jacob Holm og Mathias Gidsel, og den havde mere fart over feltet end Mikkel Hansen – Mads Mensah – Nikolaj Øris. Særligt Holm er en markant anerledes type, og det kan blive nøglen til dansk succes til VM. Füchse Berlin-spilleren har et antrit uden lige, og udover selv at være målfarlig, havde han et godt øje til Simon Hald på stregen. 

Det var opløftende i forhold til VM, at man så Holm performe på et niveau, som man ikke tidligere har set ham på i landsholdsregi. Der er ingen tvivl om, at han har potentialet til det, men det skal også vises på banen – og det kan komme til at ske på den store scene til VM, når Danmark får brug for hurtige fødder og en spiller, der kan tage duellerne, i Rasmus Lauges fravær. 

Hvad Holm til gengæld ikke kan er at dække op, og det efterlader Nikolaj Jacobsen med en kattepine, der skal løses. Mikkel Hansen er heller ikke nogen forsvarsørn, og Magnus Landin er på vej tilbage efter at være ramt af Covid-19. Det betyder, at han formentlig ikke er en 60 minutters spiller. Det gør, at Danmark til tider bliver nødt til at benytte sig af to forsvars/angrebsudskiftninger. I Danmarks bagkæde er det kun Mads Mensah, Nikolaj Læsø og Lasse Andersson, der mestrer forsvarsspillet på et tilstrækkeligt niveau, og når det spidser til, så ligger det ikke i kortene, at det er Læsø og Andersson, der skal spille. Derfor skal man enten benytte Magnus Landins forsvarsevner til at dække en back eller skifte to spillere ind forsvarsmæssigt. Normalt vis vil man ty til kun at skifte en ud mellem forsvar og angreb.

Men hvad mangler vi svar på? Danmark spiller den sidste testkamp lørdag eftermiddag. Det logiske ville være at gå på kompromis med resultatet af opgøret, og i stedet lade Niklas Landin sidde over for at give Kevin Møller og Emil Nielsen en halvleg hver i det danske mål. Derudover er det oplagt at få bragt Benjamin Jacobsen i spil for at se, hvad han kan bruges til. 

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer