Fredericia AVISEN besøgte Erritsø Fællesskole afd. Højmosen Fritidsordning på Højmosevej 11, hvor børn og pædagoger var i gang med at erobre forskellige borge.
Sjov, leg glæde kunne mærkes på børnene, der kæmpede med hjemmelavede våben.

Højmosens Fritidsordning igang med rollespil. Foto: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN

Regnen har ramt Fredericia, og det stormer også, men det forhindrer ikke børnene i at dyrke rollespil. Borgen skal erobres, så kampe skal dystes, da vi ankommer er de allerede godt igang med at erobre områder.

Pædagogerne Therkild Egeskov og Lasse Iversen har ansvaret for rollespillet – og det hverv har de taget til sig med stor seriøsitet og engagement.

Højmosens Fritidsordning rollespil – borgen. Foto: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN

”Det er så fedt, det vi laver her. Tilbudet gælder faktisk alle kommunens børn og unge – og det går løs hver torsdag aften. Der deltager mellem 150-200 børn, og de er aldersmæssigt placeret fra 4. klassetrin til alderen, 18 år. De store er frivillige hjælpere, dem som designer rollespillet, dem som får det til at ske. Pædagogerne sørger for de mere bløde ting”, fortæller Therkild Egeskov.

Højmosens Fritidsordning – kamp. Foto: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN

Formålet med rollespillet er både at få børn i bevægelse, men også en træning i, hvordan man styrer sine følelser, og hvordan man bliver bedre til at koncentere sig.

”Det, at de skal påtage sig en rolle betyder noget. Spiller man en med et voldsomt temperament, så laver man et skuespil herefter, og leger med sine evner indenfor denne genre. Det lærer mange meget af og vi oplever, at det giver en øget selvkontrol”, fortæller Therkild Egeskov.

Højmosens Fritidsordning – rollespil. Foto: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN

Lasse Iversen står med sit kostume på. Han siger stolt til os: “Jeg er sheriffen i byen, som man kalder det”, og uddyber:

”Jeg holder ro og orden på borgen, vi skal ikke have for mange slåskampe her”, fortæller Lasse Iversen og griner.

Børnene elsker det! De lidt ældre børn elsker, at de kan være med til at gøre noget sjovt for de små.

”Vi kan godt lide, at de små børn hygger sig. Det er sjovt – også for os”, fortæller Kristoffer fra 4B.

Rollespilsdeltagere. Foto: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN
https://mikeno.dk/t262/M%C3%B8d%20og%20lyt%20til%20foredrag%20med%20Umahro%20Cadogan%20fra%20%22Spis%20dig%20rask%22
Annonce – køb billet her