Fredericia AVISEN har den karismatiske leder fra verdens kedeligste orkester i røret til en snak om, hvorfor du skal tage til koncert i thansen Arena i aften.

“Vi skal sidde ned, så vi kan rejse os igen, når tiden er inde”, allerede ved den første udtalelse, behøver jeg ikke flere argumenter. TV2 og Steffen Brandt i særdeleshed kan noget med ord, og når de i aften gæster thansen Arena, så er det først med et akustisk sæt, og så som vi kender dem med elektronikken.

“Det er to forskellige oplevelser, hvor man den første time har mulighed for at høre nogen af sangene, som om de er lavet på en ny måde. Man vil opleve dem i en halvakustisk udgave, hvor vi mere fokuserer på teksterne, indholdet og stemningerne, men også nogle af de perspektiver, man kunne ligge i dem. Plus det, at når man lige pludselig hører: “Alt Hun Ville Var At Danse” i den udgave, så tror jeg man fornemmer, hvad den sang i grunden handler om og vil sige. Der er plads til at fortælle nogle anekdoter omkring sangenes tilblivelse og baggrund for dem. Vi fornemmer, at folk kan godt lide at de på den en side får os akustisk og så går tæppet til side og så står der et fuldblodsrockorkester og giver en lang elektrisk koncert”, siger Steffen Brandt.

“Kombinationen var lidt et eksperiment fra vores side, jeg har jo prøvet begge dele. Ved andre arrangementer har jeg lavet akustisk og prøvet styrken ved det, men jeg vil nødig give slip på den elektriske del. Det er ligesom det elektroniske, som bandet er grundlagt med. Men det er selvfølgelig også et spørgsmål om at finde nogle nye veje at henvende sig til vores publikum på. Vi har aldrig spillet akustisk på det her niveau før, det er også noget, der for os er udfordrende”, siger Steffen Brandt.

“Alle de sange vi spiller akustisk, er valgt ud fra, at de har en historie og en stemning som kan tåle at blive udfoldet uden så mange virkemidler og armbevægelser. Der ligger måske noget i ordene, stemningen og musikken som kan tåle det format. Hvis vi kan tage en sang, som vi har foldet ud på fuld blus i alle årene og koge den ned til det, som det handler om, så kommer det også bag på os selv, at gud det har vi stået og sunget i alle de år” siger Steffen Brandt.

Det var en fornøjelse at snakke med forsangeren fra Danmarks kedeligste orkester, som kunne fortælle. at der også er noget på spil for bandet med at trække strømmen ud af de velkendte sange.

Vi ses i thansen Arena i aften køb din billet her

bit.ly/LethiFredericia
Skal du opleve legenden i Fredericia? Så klik her