Fredag spiller FC Fredericia efterårets sidste kamp på udebane mod Hvidovre, og missionen er klar fra cheftræner Jonas Dal. Det er en kun en sejr der tæller for Dal, der vil fuldende den gode efterårssæson.

Kæmpernes Arena i Hvidovre er notorisk et sted, hvor FC Fredericia ikke har det nemt. Siden 2001 har fredericianerne løbet ind på grønsværen derovre ni gange, og det er blevet til to sejre. Den seneste stammer helt tilbage fra d. 8. august 2010, hvor det blev til en sejr på 0-2. Siden dengang har det fredericianske fodboldflagskib været i Hvidovre tre gange, og der er det blevet til to nederlag og en uafgjort.

Senest FC Fredericia spillede mod klubben fra den københavnske vestegn var i sidste sæson, hvor det blev til et 2-0 nederlag efter et opgør, hvor Jonas Dals mandskab ikke leverede det forventede en råkold november dag.

Årstiden er den samme i dag og det er datoen næsten også, men forudsætningerne er anderledes den her gang. FC Fredericia har spillet et efterår over al forventning, og er ubesejret på udebane, hvor det er blevet til fem sejre og tre uafgjorte i tre opgør.

Til gengæld har Hvidovre vist sig som et stærkt hjemmehold, selvom de er at finde i bunden af tabellen. Hvidovre har i otte hjemmekampe vundet tre, spillet tre uafgjort og tabt to, og det rækker til en placering som det femtebedste hjemmehold i NordicBet Ligaen.

Der er dog ikke så meget at rafle om, selvom Hvidovre har gjort det godt på hjemmebane. FC Fredericia skal vinde sådan en kamp som den mod Hvidovre. Hvidovre har enkelte profiler, der stikker ud og det drejer sig om Nicolaj Agger, Kim Aabech og Lirim Qamili.

Netop Qamili fik FC Fredericia at mærke på tætteste hold i det seneste indbyrdes opgør, hvor han blev skiftet ind og kort tid efter scorede til 2-2, men det lykkedes dog FC Fredericia at hive en sejr hjem. I det opgør var Hvidovre kyniske, da de fik chancen, og det var FC Fredericia ikke og derfor blev det resultatmæssigt en tættere affære end spillet på banen antydede, at det skulle blive.

Besværlig kamp i vente

Årstiden gør, at banerne ikke står i tip top stand, og det kan komme til at sætte sit præg på dagens kamp mod Hvidovre.

“Det er en besværlig kamp. Kæmpernes Arena er næppe i god forfatning, og det er der ikke nogen der er på den her årstid, så det kan blive en slåskamp, men forhåbentligt får vi muligheden for at spille fodbold som vi vil det. Vi skal være klar på duellerne, og på andenboldene, da de bliver vigtige i sådan en kamp, som jeg tror der venter. Ret ofte er det besværligt at spille på Kæmpernes Arena, så vi skal være klar på en tumlekamp,” siger Jonas Dal.

FC Fredericia har ikke vundet på Kæmpernes Arena siden 2010, men Dal satser på, at det er lavet om, når fredagens kamp er slut

“Vi skal vinde, da vi vil slutte godt af efter vores gode efterår. Vi skal krydre det med en sejr mod Hvidovre og sende drengene til afslutningsfest med en god oplevelse,” forklarer Jonas Dal.

Hvordan har træningsugen været efter nederlaget til Skive?

“Vi skulle først lige sunde os, da det aldrig er sjovt at tabe, men nu har vi evalueret på det og så har vi trænet med højt humør. Jeg tror, at vi er kommet os over det og er klar til kamp,” siger Jonas Dal.

Onsdag trænede Mathias Johannsen med igen, efter at have været ude i længere tid, men Jonas Dal regner ikke med han er i spil til Hvidovre-kampen.

“Så langt er han ikke endnu. Han havde første træning med holdet, så forhåbentligt kan han træne igennem i hele vinterpausen og så står han skarpt til foråret,” siger Dal.

Nicolaj Ritter blev udskiftet mod FC Roskilde d. 6. november med en skade, og han træner fortsat ikke med for fuld styrke.

“Han har trænet lidt for sig selv, da vi har genoptrænet ham som det passede ind i hans forløb,” siger Jonas Dal.

Om Nicolaj Ritter kommer i spil mod Hvidovre er tvivlsomt, men Dal vil dog ikke helt udelukke det.

“Som det ser ud lige nu, så er alle i spil. Mathias Johannsen har været ude længe, så det bliver højest et indhop fra bænken fra ham, og Ritter ved vi ikke om bliver klar,” siger Jonas Dal.

I den seneste tid har Thomas Mikkelsen trænet med i FC Fredericia, men den tidligere FC-bomber ser ikke ud til at gøre comeback i klubben lige foreløbig.

“Thomas er en god ven af huset, og har fået lov at træne med, når han har pause fra sin islandske klub Breidablik. Han har en god og lang kontrakt deroppe, og den regner jeg med, at han vil opfylde. Derfor er det ikke en spiller, som vi kan tage lige nu,” udtaler Jonas Dal.

Der er kampstart mellem Hvidovre og FC Fredericia klokken 18:30. Opgøret kan følges live i tekst på Fredericia AVISEN.

https://www.facebook.com/ShoppingBAZAR.dk/
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer