På torsdag holder Depotgården åbent hus, hvor de vil vise det mangfoldige hus frem. Huset er for alle fra 18 år og opefter, hvor man kan være på de mange forskellige værksteder i huset eller sidde og få socialt samvær, hvis det er det man vil.

Fredericia AVISEN har besøgt Depotgården, som under besøget var propfyldt. Det var middagstid, hvor der i caféen blev langet smørrebrød over disken i lange baner.

Der er to ansatte på Depotgården, Vibeke Malig og Erling S. Larsen, som begge er daglige ledere på stedet.

Fredericia AVISEN mødtes med Vibeke, som tog den nyvalgte formand, Frank Nielsen, for Depotgårdens Brugerforening med til en snak om, hvad Depotgården egentlig er for et sted.

“Depotgården er Fredericia Kommunes aktivitetshus, hvor vi har 18 værksteder, som spænder over alt lige fra ølbrygning til træværksteder – der er alt muligt håndværk. Det er sådan, at vi har næsten 19 værksteder nu, fordi vi prøver at udvide og dropper måske noget andet. Vi har stablet nogle gamle strikkemaskiner sammen, så der kan blive et nyt værksted. Så vi er åbne for nye forslag,” siger Frank og fortsætter:

“Man kan vel kalde os et sted, som har kreative workshops. Vi starter op ved at komme i tanke om et eller andet og laver så en temadag, hvor vi skraber materialer sammen til det. Det kunne være måttebinding eller andet. På den måde starter vi noget op.”

Der var gang i tekstilværkstedet tirsdag middag. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Depotgården har to ansatte under Fredericia Kommune, men ellers er det på frivillig basis, at stedet drives.

“Dem der står med råd og passer værkstederne er frivillige. En frivillig kunne eksempelvis være en pensioneret sølvsmed, svejser eller lignende” fortæller Vibeke inden Frank supplerer:

“Vi har ikke lønnede lærere, vi frivillige er de bærende i det, og mange byder ind med tidligere erhvervserfaring i deres virke som frivillig.”

Det mangfoldige hus

Det koster 600 kroner pr. kalenderår at være medlem af Depotgården, og så kan man ellers komme der mandag – torsdag fra klokken 9-21, hvor der er gratis kaffe og the, og man kan ligeledes benytte sig af de forskellige værksteder.

“Det er ligesom en sportsforening, vi har et mangfoldigt udvalg og er et mangfoldigt hus. Vi har plads til alle ,og den eneste forskel på os og en sportsforening er, at vi har håndværkerfag her,” fortæller Vibeke.

Både ældre og unge benytter sig af Depotgården. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Imodsætning til andre kulturhuse er vi et hus for dem fra 18 år og op til, hvor man ikke gider mere. Hvor mange steder kan man det? I Svendborg har man et lignende hus, men der skal man være pensionist for at bruge det – det skal man ikke hos os,” siger Frank.

Depotgårdens åbent hus-arrangement finder sted torsdag fra klokken 17:30 – 20:30, hvor depotgården er vært ved kaffe og hjemmebag.

bit.ly/LethiFredericia
Skal du opleve legenden i Fredericia? Så klik her