Søndag d. 17. februar 2019. Den dato er en man sent vil glemme, hvis man har sympati for Fredericia Håndboldklub. 500 ellevilde fredericianere invaderede Tønder, som gjaldt det at forsvare fæstningsanlægget. På banen var der også fuld ild hos FHK, der vandt topbraget med 27-25.

Der var krig på og uden for banen, i hvert fald i overført betydning. To busser med FHK-fans, en bus med ungdomsspillere og en bus med sponsorer havde meldt deres ankomst, foruden de mange andre med FHK-tilhørsforhold, der selv havde fundet vejen til Tønder.

Og de var ikke kommet for at sidde på deres flade hænder. Tønder Sport- og Fritidscenter går under tilnavnet “Helvede i Syd”. Det prædikat skræmte ikke FHK-fansene, der reagerede fra start til slut uden for banen.

På banen reagerede en flok fredericianske krigere klædt i blåt. Fra start til slut stod der FHK på det hele. Der var en tænding på, som skulle man tro det var d. 6. juli 1849. Krigerne med Oberst Jimmi Elmgaard i front nedlagde storskytten Felix Kasch, der i det første opgør havde givet FHK store problemer. Den garder høje svensker blev flere gange pareret ud af den fredericianske forsvarsbastion.

Angrebsmæssigt gik Tønder-drengen Rune Schrøder forrest. Som en soldat i krig rev han sig løs, og kronede en stor kamp ved at score sit syvende mål til stillingen 24-26. En, der også fik vist sig frem, da man ellers troede, at han var en slagen kriger, var Jakob Frederiksen. Frederiksen brændte en friløber, som kunne have lukket kampen med et minut igen. Minuttet senere havde han chancen igen, og denne gang svigtede han ikke. Jakob Frederiksen, der har været med på hele FHKs rejse, endte med at blive helten i slaget ved Tønder d. 17. februar 2019.

Efter kampen ville jublen ingen ende tage. “Tønder, Tønder alles ist vorbei!”, gjaldede det fra alle de 500 medrejsende fans, der blev akkompagneret af FHKs spillertrup inde på banen, der også hoppede, dansede og sang i eufori.

Det var ikke hvilken som helst sejr, og det var ikke hvilken som helst dag i Tønder Sport- og Fritidscenter.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

Klubikonet, Peter Nielsen, der i sin karriere har prøvet lidt af hvert, lavede efterfølgende dette Facebook-opslag:


FHKs holdleder, Jan Jochumsen, sendte efter kampen også ros i retning af HK Ultras:

Selvom FHK vandt det vigtige slag, skal man dog huske, at hverdagen går videre i 1. division, og der venter endnu en hård kamp, når Skive på fredag venter i thansen Arena. Men udfaldet og oplevelsen i Tønder kan ingen tage fra nogen, det var en stor dag for alle i og omkring FHK.

www.eventc.dk
Skal du med til nogle fede koncerter? Klik her og se mere.