KIF Kolding indtager ottendepladsen i HTH Ligaen, hvor der er kamp om netop den placering. I de første tre spillerunder af 2021 har koldingenserne hentet en sejr, og det har været nok til at være på den vitale placering hidtil.

Det startede med et brag. KIF Kolding, kom, så og sejrede i Fredericia, der i egen hule blev besejret med 38-31, men siden er fulgt to store nederlag til GOG og Bjerringbro-Silkeborg.

– Det har point- og spillemæssigt været op og ned. Vi startede med en god præstation i alle spillets facetter, og var bedre end Fredericia, men efterfølgende har vi præsteret mindre godt mod to hold, der var langt bedre end os, siger KIF Koldings cheftræner, Andreas Toudahl og kommer ind på, hvad han kan gøre som cheftræner efter de svingende præstationer:

Det, som er vigtigt for os, er at arbejde i den rigtige retning. Det kan være overraskende, at. vi vandt på den måde vi gjorde i Fredericia, men som hold passer vi godt til dem, og vi er bedre end dem i spillet. Mod GOG og BSH mødte vi bedre spillere, bredere trup og klogere, dygtigere og skarpere spillere, og det er et sted hvor vi ikke er. Det er ikke dem, som vi skal måle os med, siger Toudahl.

KIF Kolding er på den vitale ottendeplads, men med den tætte tabel kan det hurtigt ændre sig.

– I nogen runder er man heller ikke selv herre over det, da der er hold, som har spillet færre eller flere kampe, men det er ikke vigtigt for os. VI har fokus på den næste opgave, og det er det, som vi har været gode til i løbet af sæsonen. Der er ikke langt fra femtepladsen og ned til 12. pladsen, konstaterer Andreas Toudahl.

En bet for KIF Kolding har været, at den norske forsvarskrumtap Vetle Rønningen er ude med en skade og det har betydet, at holdet er sadlet om defensivt.

– Det giver udfordringer i forhold til vores fundament, at vi skal finde et alternativt forsvar, og det har vi øvet os i hele sæsonen. I Fredericia løste vi det godt og omstillede os til 5:!, men det er klart, at når en stor del af fundamentet fjernes,  så vil der komme udfordringer, siger Toudahl.

På ottendepladsen er KIF Kolding noteret for 19 point, og på 12. pladsen er Mors-Thy på 15 point. Det betyder, at billedet hurtigt kan vende i tabellen.

– Der er flere ting i det. Der er mange dygtige hold, og der er nogen, der underpræsterer, som burde være højere i tabellen, men der er også nogen, der overpræsterer en smule. Det synes jeg er meget kendetegnede for sæsonen. Rammer man ikke dagen med den kvalitet der skal til, så taber man. Se bare Lemvig, der vandt mod Skjern, siger Andreas Toudahl og slutter:

– Holdene kan virke på månen i nogen perioder, hvor man ikke kan se udviklingen, og pludselig vinder de fem ud af seks kampe. Det skete med eksempelvis Fredericia og Mors-Thy, så der er også noget svingende kvalitet.

Næste gang KIF Kolding skal i aktion er d. 26. februar på hjemmebane mod Århus.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer