Hvis det var så naturligt, nødvendigt og uproblematisk at man anvendte et markedsføringsfirma til at lave citater, ”storyline” og behandle alt, hvad man sagde i offentligheden, hvorfor har man så ikke sagt det til borgerne?

Dette simple spørgsmål bør borgmester Steen Wrist svare på. For mens han efter afsløringen af et omfattende manuskript på alt, hvad han og flere andre har sagt i det meste af 2021, har haft travlt med at bortforklare det med en nærmest lovpligtig nødvendighed, så er borgerne i Fredericia endnu en gang til grin for deres egne penge.

Alene det faktum, at det uvildige advokatfirma har stået for kommunikationen sammen med deres partner – og altså skulle præsentere sagerne for offentligheden, og flere gange med ordre på, at det skulle lande blidt, så sagen ikke oppustet unødigt må skrige til himlen i et demokrati.  

Vi må spørge borgmesteren, om hans svar i disse dage på de friske afsløringer om manuskriptet, også er blevet udfærdiget af et markedsføringsfirma?

Kan borgmesteren og andre ikke selv se problemet i, at der nu er grund til at være i tvivl om, hvorvidt de overhovedet er selvstændige personer med meninger og mod?

Påstanden om, at det var nødvendigt af hensyn til jura, er faktuelt forkert. Man skal passe på med ikke at holde sig til fakta nu, for næsen kan knap nok blive længere på grund af Pinocchio-effekten.

Fakta er, at materialet behandler massevis af ting, der intet har at gøre med den forhenværende kommunaldirektør eller en voldgiftssag. Så stop løgnene.

Materialet er nu offentligt, og folk vil selv kunne se, at det er usandt. Blandt andet han man behandlet spørgsmålet om inhabilitetssagen med partifællen Lars Ejby Pedersen (der intet har med voldgiftssager at gøre), havneselskabet ADP og diverse henvendelser fra pressen om andre ting i mindste detalje, endda hvordan den socialdemokratiske gruppe reagerer, eller om borgmesteren taler med Jacob Bjerregaard.

Teater, det er, hvad det er.

Vi må og skal holde de ansvarlige politikere, forvaltningen og ikke mindst borgmesteren fast på, at nu er det nok. Det er meget langt fra at man modtager almindelig rådgivning til, at man får lavet talekort, taler, citater, strategier, aftalte aftaler mellem parter. Flere partileder i byen fortæller tilmed til citat, at de modtog færdige udkast fra den eksterne kommunikationsrådgiver uden nogen forudgående samtale om, hvad de måtte mene. Flere tilføjer tilmed, at de ikke kunne bruge citaterne, da de var for blødsødne i forhold til sagens alvorlige karakter. Eller som viceborgmester Susanne Eilersen fortalte, og som det også fremgår af materialet, så bad hun om at få slettet en sætning, hvor der stod, at nu var alt undersøgt på Fredericia Havn.

Her skal man også lige huske, at der ikke var tale om en grundig advokatundersøgelse, men derimod samtaler mellem havneselskabets eksterne advokat og kommunens eksterne advokat. Den kommunale regning løb op i 1,2 millioner kroner for den ”grundige” undersøgelse – og havnens regning kender vi ikke, men den er næppe meget mindre.

Demokratiet kan ganske enkelt ikke tåle dette omfang af utroværdighed, som den nye borgmester og forvaltning kaster af sig med denne sag.

Vi er nu tvunget til at offentliggøre flere af dokumenterne, så offentligheden kan få et mere præcist kendskab til, hvordan Steen Wrist igennem hele forløbet har ladet andre udfærdige det, der er kommet ud af hans mund. Vi bør kunne forlange mere af vores politikere, end de blot optræder som skuespillere, der siger noget, man tror sælger bedre i offentligheden. Det er en hån mod de borgere, der tillidsfuldt lytter på politikerne, og som stemmer efter, hvad der bliver sagt og lovet.

At afsløringen først kommer efter valget, virker som en bevidst plan om at sylte en aktindsigt. Dette er reelt den allerstørste skandale, og der må og skal være alvorlige konsekvenser for alle implicerede.

Hvor Socialdemokratiet er gået til valg på at ”nu skal vi videre”, så har afsløringen vist, at de fortsat sidder fast i fortidens rigide tankegang og med en forvaltning, der primært handler politisk og ikke neutralt.

Faktisk, så er det ikke engang ”sammen”. Det ord er nemlig også opfundet af markedsføringsfirmaet. Utroværdigheden stinker så fælt, at man endda har nerverne til at lave bullshit om at man rydder op efter bullshit. Det viser endnu engang, at der er brug for kritiske og uafhængige medier, der ikke kan spises af med honorarer og lokumsaftaler, men tværtimod vil blive ved med at undersøge og formidle det, man har undersøgt.

Imens andre medier begraver virkeligheden, graver vi den op, også selvom det gør ondt på mange socialdemokrater i en by, der i over 100 år har været socialdemokratisk af sind, men det er på tide, at man ser sig selv efter i sømmene – og ser på om, det er de rigtige mennesker, der leder forvaltning og kommune.

Et lille kritisk spørgsmål fra den store presse kunne være, når juristen sendes i pressen, imens chefen gemmer sig:

Hvor mange aktindsigter har der været i perioden, hvor AVISENs aktindsigt blev syltet? Ja, det ved vi – 3! Så er der langt op til 200.

Den nyvalgte SF’er Connie Maybrith Jørgensen sagde det fint forleden: ”Det er ikke godt nok – og valget er ingen undskyldning for en manglende aktindsigt. Det kan maksimalt tage tre uger, og bør kun tage syv dage.”

Nok er nok. Sagerne i Fredericia skal ikke styres af eksterne folk fra København, der taler sammen indbyrdes på vegne af de forskellige aktører. Mon ikke vælgerne tænker, at de kunne være brugt bedre lokalt og i øvrigt også meget billigere, og dermed kunne borgernes skattekroner være gået til borgernær velfærd.

Måske skulle man nedlægge musicalakademiet og så i stedet for åbne en skuespillerskole. Det har en del af de lokale politikere og Fredericia Kommune i hvert fald ekspertise i.

5 KOMMENTARER

 1. Det er så sjovt at se, hvordan Avisen har travlt med ” de etablerede medier”, men i virkeligheden har Avisen jo været til salg under hele valgkampen. Det kunne være interessant at se, hvilke partier, som har betalt sig til artikler og interesse. Jeg tror Avisen har tjent godt på det.
  Avisen er ikke et medie med respekt for sig selv og der er vist heller ikke nogle uddannede journalister på redaktionen.

  • I det private erhvervsliv skal der mønter i omløb, ellers stopper karrusellen! Sådan er livet bare. Lev med det.

   Og det da egentligt også på sin plads, at begge sider får lov til at blive hørt.
   Ellers kan dette medie da slet ikke, med troværdighed, pege fingre af de andre medier.

   Alt andet ville da, bare med omvendt proportionalitet, være på linje med den antidemokratiske ‘debat’ der foregår på SOME hvor alle med en ‘forkert’ sammensætning af hjerneneuroner, straks bliver udskammet, forvist og negligeret.

   Marxistierne tror at den ubehagelige virkelighed går væk, hvis de stikker hovedet i et hul i jorden og derved ikke kan se faren.

   Tag hovedet ud af hullet og slås. Ellers bliver du spist!

 2. Åbne en skuespillerskole? hvorfor det, de har jo bevist de godt kan agere når bare manuskripter på plads. Pointen er som angivet. citat:” Vi bør kunne forlange mere af vores politikere” evner de ikke selvstændigt at formulere sig? skjuler de sandheden og dækker over egne fejl og mangler, vi borger kan kun gisne? Men åbenhed og ærlighed er en stor mangelvare i det nuværende byråd, uanset hvor uskyldige de ser ud, så har byrødder pligt til at bruge den tid der skal bruge for at sandheden kommer frem. At betale et 2 cifret millionbeløb til uspecificeret advokat regninger der kun skal medvirke til at dækker over skandalerne og politikkernes inkompetence er forkasteligt. Har byrådet bare lidt ære i behold går de af, beder om at komme under administration og prøve at få udskrevet nyvalg.

 3. Jeg forstår godt at stemmeprocenten i Fredericia er rekordlav på 64%.
  Tænk sig at hver tredje person vælger den demokratiske proces fra. Det må give stof til eftertanke?? eller??

Kommentarsporet er lukket