Mange har set dokumentaren ”Den ubekvemme sandhed”, hvor ellers rationelle mennesker benægter tingenes tilstand. Det samme gør sig gældende for Venstre, som påstår, at nulvækst er harmløst for vores velfærdssamfund. Det eneste problem er, at det langt fra er sandheden.

Nulvækst vil koste 28.000 offentligt ansatte jobbet frem til 2020. Alene i Region Syddanmark vil det betyde, at der skæres 4.100 ansatte i det offentlige væk. Det er både Finansministeriets og AEs økonomer enige om. Nulvækst betyder, at den ældre dame, der ellers har betalt skat hele livet, ikke kan få ordentlig pleje. Nulvækst betyder, at vores børn ikke får nok voksenkontakt i børnehaven pga. for få pædagoger. Og nulvækst betyder, at der bliver mindre tid til den enkelte patient på sygehusene. Kort sagt betyder nulvækst dårligere velfærd.

Derfor har regeringen valgt nulvækst klart fra. I stedet har vi investeret i mere velfærd. Helt præcist 13 milliarder kroner siden 2011. Samtidigt har vi ryddet op efter Venstres katastrofale økonomiske politik, fået Danmark på ret køl igen og fjernet den sure økonomi-smiley EU gav os. Vi ved, at nulvækst koster velfærd – og at det er et kapløb mod bunden, vi ikke vil deltage i. I stedet for at anerkende det, lukker de to venstrefolk desværre øjnene for nulvækstens konsekvenser. Måske fordi sandheden om nulvækst er for ubekvem en sandhed for Venstre?

Af Rasmus Prehn- folketingsmedlem (S), Peder Pårs Vej 10, 9000 Aalborg

(Foto: Folketinget )