”Vi gør en kæmpe forskel, hvis vi kan hjælpe udfordrede børn, unge og deres familier i deres hverdag før problemerne vokser sig store”

Sådan udtaler Hans Holmer, som er formand for Social- og Sundhedsudvalget, om et nyt tiltag i Kolding Kommune, der skal sikre at børn, unge og familier kan få den hjælp og støtte de har brug for i hverdagen på skoler og i dagtilbud, når tingene i en periode bliver lidt for svære.

Kolding Kommune har valgt at oprette et tilbud til de børn, unge og familier, der har behov for mere hjælp end den rådgivning, som skole- og dagtilbudsrådgiverne i dag giver udfordrede familier.

Kommunen ansætter efter nytår to medarbejdere i en tidlig og forebyggende indsats, der skal bidrage til, at alle børn og unge får lige muligheder og god trivsel. Den nye indsats ”familiecoach” vil have en coachene og pædagogisk tilgang.

”Med indsatsen ønsker vi, at hjælpe børn og unge, som eksempelvis får skoleværing eller angstlignende udfordringer”, fortæller Hans Holmer og fortsætter: ”De har brug for en hurtig indsats for at bryde en negativ spiral, og det er det, vi nu giver dem”.

Familiecoachenes indsats skal tage udgangspunkt i kommunens sociale strategi Selvværd og Sammenhæng og møde børn, unge og forældre med nysgerrighed, respekt og interesse, og hjælpe dem med at løse deres udfordringer på en måde, der giver mening for dem. Indsatsen vil hurtigt kunne gå i gang og aftaler kan blandt andet også forekomme ved at booke en familiecoach online.

”Jeg er rigtig glad for, at vi har udviklet et tiltag, som kan skabe værdi for familierne i hverdagen, og at vi ikke først møder dem, når det hele er blevet rigtig svært” slutter Hans Holmer.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer