Når man i bl.a. naturvidenskaben skal forsøge at tolke, hvorledes tingene foregår i et område, man ikke kan komme ind i, men der er bevægelse båd ind og ud af kassen. Så er opgaven at se på hvorledes det, der kommer ud, er anderledes end det der kom ind.
Man måler og vejer, og ud fra kendte processer andre steder forsøger man at få et billede af, hvilke processer der foregår inde i kassen.


Som oftest kan man komme meget tæt på sandheden, men der kan meget let opstå konspiration for at udfylde de ”huller”, som man ikke kan tolke.


Alt det, man er nogenlunde sikker på, er udmærket, men det man er usikker på giver anledning til konspiration og mangel på gensidig forståelse.

Det vi kommer til at forstå omkring Fredericia Kommune, der kan sammenlignes netop med den sorte kasse, er, at der foregår ting og sager, som vi ikke må vide noget om, når vi ikke kan komme ind i kassen, fordi vi bevidst bliver holdt udenfor. Det bliver mere og mere klart, at vi bevidst bliver holdt ude, fordi de har noget at skjule. Det er jo trist i et ”demokrati”.


Nu er der kommet en ”ny” borgmester (i mangel af bedre?) der påstår, at han vil have åbenhed, men er det tilfældet? Hvad skal man sige her? Gør som jeg siger, og ikke som jeg gør. Eller gør ikke som jeg siger, men gør som jeg gør?


Kunne man forestille sig, at Steen Wrist Ørts tog en alvorlig samtale med Bente Ankersen og Lars Ejby Pedersen i forbindelse med problemerne i Ulleruphus Plejecenter?

Kunne man forestille sig, at Steen Wrist Ørts tog en alvorlig samtale med Søren Larsen og hans adfærd og udtryk omkring habilitet?


Jeg har lige haft en længere skriftlig disput med Helle Bang Andersen, der gennem en længere årrække har været tillidsmand i det kommunale system. Jeg får indtryk af, at hun ved alt det, der går godt, men hun kender intet til det, der går mindre godt. Kan det være rigtigt, at en socialdemokratisk tillidsrepræsentant i Fredericia Kommune ikke ved, hvad der foregår? Eller vil hun ikke vide det? For eksempel med familieafdelingen giver hun udtryk for, at det vist også er lidt svært at have med det at gøre.


Nu er Camilla Novak konstitueret kommunaldirektør. Kommunalbestyrelsen har stillet krav om, at familieafdelingen skulle undersøges på grund af for mange begrundede klager. Vi ved ikke rigtig om det bliver ført ud i livet, men på samme måde som med Tommy Abildgaard og Annemarie Zacho-Broe blev hjemsendt, så skulle Kirsten Blæhr vel også sendes hjem imedens man undersøger familieafdelingen, da hun som koncerndirektør har familieafdelingen under sig? Man kan spørge, om det er Camilla Novak’s beslutning eller kommunalbestyrelsens? Camilla Novak har været ansat i relation til Kirsten Blæhr, så taler vi også om habilitet her? Kirsten Blæhr er gift med Lars Ejby, giver det habilitetsproblemer i overvejelserne om en hjemsendelse?
Man kan vel med god ret spørge, om der er en voksen til stede i Fredericia Kommune?

Jens Jørn Pedersen · Sanddalvej 4 · Fredericia

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Dagning
Dagning
09:46 - 10. maj 2021 09:46

Kære Jørn
Ja, der er mange voksne til stede i Fredericia; vi bliver blot truet til tavshed, i stedet for at borgere og fx familieafdeling er sammen om at løfte trivslen i de enkelte familier. Og det er dyrt på den menneskelige front og bestemt også på den økonomiske front.
Der er snart valg, og så må den enkelte voksne i Fredericia beslutte sig til, om de vil stemme på politikere, som bruger pengene på ledere og ansatte som truer og forfølger svage borgere til tavshed, eller om de vil stemme på noget andet.
Vil Fredericias borgere have politikere, som er borgernes stemme eller som er deres egen familiers pengepungs stemme?

Kom ned på torvet foran Rådhuset på lørdag den 15. maj kl 11 og deltag i et opråb til politikerne om at blive deres opgave voksen: at være borgernes vagthund og stemme – ikke forvaltningens blåstempel. Kl 11 vil jeg fortælle om at være en voldsramt familie, og hvordan det opleves at søge hjælp i Fredericia Familieafdeling.

Somsak
Somsak
12:32 - 10. maj 2021 12:32

Må erkende at jeg har svært ved at holde masken når nogle politikerer eller ministre går igang med at revse autoritære regimer for at være udemokratiske og korrupte, for det viser sig jo at det står rigtigt ringe til herhjemme i dk og det er blevet værre. Vi kan stemme og der er frie valg, så det er jo fantastisk, men dem du stemmer ind har åbenbart ingen interesse i os efter det ritual er foregået, så får de travlt med at “betale tilbage” til dem, der betyder noget for dem og det er ikke os vælgere, nej det er dem der fik dem valgt, satte ressourcer til rådighed. Vælgerne er bare et bump på vejen, der skal overstås ved valget, det er godt nok mørkt efterhånden.

Karen Møberg
Karen Møberg
21:54 - 10. maj 2021 21:54

Borgmester Steen Wrist Ørts er ikke manden, som kan få ryddet op i Fredericia Kommune, det kræver helt andre ambitioner, hvis kommunen skal have en anden ry, end den i øjeblikket har efter den ene skandale efter den anden. Der er jo problemer alle steder i det offentlige regi i Kommunen, djøffer er ikke løsningen på en god kommune. Det er på tide, at der bliver ryddet op og luget ud i Familieafdelingen, så de familier, som beder om hjælp, kan få en fair behandling. Den første sag, jeg havde som frivillig bisidder, er der nu faldet dom i, hvilket betyder at vedkommende får en erstatning på 600.000, men den skal betales af advokaten, da sagen er forældet i kommunen, ellers skulle Fredericia Kommune have betalt 350.000. Denne sag er der en del flere af, og der vil komme flere, hvis ikke der bliver grebet ind nu fra politisk side.