Ja, hvordan skal den sidste tid være?

Jeg havde selv en meget træls og hård oplevelse, da min egen far gik bort. Flere år, hvor han røg ind og ud af hospitalsafdelinger, og hvor vi pårørende ikke rigtig følte, at vi kunne støtte ordentlig op – for hvad og hvordan gjorde man dette. Hvor var den røde tråd i behandlingsforløbet? Og var dette virkelig en værdig død?

Karsten Fogde (SF)

Så meget mere er jeg glad for, at vi i Region Syddanmark har udmøntet flere midler til at løfte den såkaldte palliative indsats, dvs. lindrende behandling i den sidste tid.

Dette har været et stort ønske for os i SF længe, da vi mener, at området har været underprioriteret – og ønsket om, at der specielt skulle tilføres flere midler til sygehusafdelingerne skyldes, at langt de fleste dør på sygehuset.

Pengene skal bl.a. bruges til en tidligere opsporing af patienter med behov for palliativ støtte og behandling, end tilfældet er i dag.

En anden vigtig ting for mig er, at der kommer større fokus på inddragelse af og støtte til pårørende, hvilket er helt afgørende, hvis familien skal kunne sige ordentligt farvel og den døende få en værdig død.

Også frivillige kan yde en uvurderlig hjælp for nogle døende, fx yder de såkaldte vågekoner en uvurderlig hjælp og støtte for den døende – så at der også afsættes midler til dette, er rigtig godt.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer