På lørdag, når Fredericia Håndboldklub spiller mod Bjerringbro-Silkeborg, vil et nyt fanprojekt se dagens lys. Navnet er Den Røde Mur, som er et tiltag for FHK’s ungdomsspillere, der vil bakke op om FHK’s ligaspillere og på sigt vil være en aktiv del af HK Ultras.

Siden vinteren 2005 har HK Ultras været officiel fangruppe for FHK. Fanklubben har stor tilslutning, og efter tilbagekomsten til Primo Tours Ligaen er Ultras kommet på alles læber grundet deres fanatiske stil, der ikke er hverdag i Ligaen.

For at sikre fremtidens opbakning er der nu blevet sat et nyt projekt i søen, som hedder Den Røde Mur, og som er en gratis børnefanklub, der starter op i forbindelse med lørdagens kamp mod Bjerringbro-Silkeborg.

“Det er et projekt, der kører i tæt samarbejde med HK Ultras om at få unge i klubben til at støtte op omkring Ligaholdet,” siger Magnus Runge til Fredericia AVISEN.

Hvor vigtigt er det at støtte op om?

“Det er vigtigt. Jeg har selv spillet håndbold, og jeg synes det er fedt at se folk bakker op om det. Når vi har et hold i Danmarks bedste række, så synes jeg, at man skal bakke op om det,” siger Magnus.

Er det fremtidens medlemmer af HK Ultras, eller hvad er planen med Den Røde Mur?

“Det håber jeg, men det kan jeg ikke sige nu. Til at starte med håber jeg, at en del af min gruppe, der er gratis at være med i, vil komme her, og så må vi se om de vil være med i HK Ultras, når de bliver ældre,” siger Magnus.

Hvor skal Den Røde Mur stå?

“Planen er at stå på tribunen bag målet tættest på HK Ultras. Der er det jo ståpladser, så man må gerne stå op så man kan se den røde trøje i tv,” siger Magnus.

Hvordan bliver det på lørdag, tror du?

“Jeg tror, at det bliver sjovt. Jeg har været ude at tale med en del hold, samt deres ledere og trænere. De siger, at de nok skal forsøge at få deres spillere til at komme med deres kammerater, og så har jeg opfordret til, at man kommer i rød trøje så man kan se, hvem vi holder med,” siger Magnus.

Hvordan bliver Den Røde Mur på sigt?

“Det kan jeg ikke vide endnu, fordi vi skal se, hvordan det bliver mod BSH. Det bliver ikke en succes, hvis der kommer 20, men kommer der det antal jeg har hørt i kredsene, så tror jeg, at det bliver en fin kamp,” slutter Magnus.

Kampen mellem FHK og BSH spilles lørdag klokken 16:10.

https://www.facebook.com/events/2400413516865985/