I jagten på den perfekte julegave besøger Fredericia AVISEN en række af byens butikker. Denne gang er vi kommet til Photocare i Danmarksgade, hvor vi møder Line Micheelsen og Thomas Obbekjær.

“Det er klart de personlige gaver der hitter, ingen tvivl om det. Vi laver rigtig mange billeder, både dem der bliver taget hernede ved os, og nogen folk kommer og vil have fremkaldt. Det er ligesom gaven der bliver ved med at give”, fortæller Thomas Obbekjær.

Fotobøger er blandt de mest populære gaver – og man kan sagtens nå at få sin fotobog klar inden jul stadigvæk.

“Mange kommer ind og får lavet en fotobog. Det kan være fra en ferie, men der er også mange der samler billeder fra året der er gået. Man kan stadig nå at lave sin egen fotobog frem til 15. december, og stadig have den inden jul”, fortæller Thomas Obbekjær.

“Noget der også hitter i år er vores billeder i Hexxas. Det er mere moderne og passer ind i den nye nordiske indretningsstil med den anderledes sekskantede form. Det format er der mange der vælger, fordi de vil noget andet end de helt traditionelle billeder”, siger Line Micheelsen, der netop er vendt tilbage efter barselsorlov.

“Vi har også en VIRKELIG populær elektronisk billederamme, hvor man kan sende billederne til den gennem en app. Det er et kæmpe hits hos bedsteforældre, hvor børnene og børnebørnene løbende tilføjer nye billeder til rammen, så de hele tiden kan følge med”, fortsætter Line.

“Vi sælger også mange systemkameraer. De er ikke så tunge som ordinære spejlreflekskameraer, så de er meget populære hos de unge mennesker. De bruger dem især til blogs og youtube-kanaler, næsten alle unge har deres egen youtube-kanal i dag”, fortæller Line.

På hylden var også et udvalg af Polaroid-kameraer, som jeg ikke kunne lade være med at spørge ind til. Man skulle ikke tro, at det er en del af tidens trend – det er jo ikke online eller noget, så instagram-billederne tager det i hvert fald ikke.

“Det er meget retro, det tror jeg er noget af det de unge falder for. Det er back to basics, og så giver det nogle anderledes billeder end dem de tager med telefonen”, siger Thomas.

Droner er der også hos Photocare – og det er slet ikke så svært, fortæller Thomas.

“De er overraskende lette at flyve med, men der er bare mange restriktioner for brugen af dem”, fortæller han og Line supplerer: “Men vi er et af de lande med de mindst strenge restriktioner, andre lande har forbudt dem”. “Man skal bare ud på landet, så kan man flyve frit med sin drone – og de laver rigtig fede film”, lyder det fra Thomas.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Til enhver artikel hører et billede – men når det drypper fra oven bliver selv to fotografer overrasket.

https://pro-print.dk/