Tre ønsker og behov er gået op i opfyldelse i Hejlsminde: Havnevejen er blevet kystsikret mod undergravning, storm og oversvømmelse. Borgere og turister har fået en større og flottere strand med mindst en fordobling af arealet. Og endelig har lystbådehavnen fået uddybet sejlrenden og er på en nem måde kommet af med sandet fra udvidelsen.

Projektet har været længe undervejs, men kulminerer nu på det helt rigtige tidspunkt op til bade- og sejlsæsonen. Hejls-Hejlsminde Lokalråd, Hejlsminde Bådelaug og Kolding Kommune inviterer derfor alle interesserede til at fejre at projektet nu er lykkedes. Det sker den 15. juni kl. 17 på stranden ved Havnevej i Hejlsminde.

’Alle er velkomne og vi håber, at der er mange, der har lyst til at gøre indvielsen festlig. Det er lykkedes at få mange interesser til at gå op i en højere enhed, og det synes vi er værd at fejre’, siger projektleder Lotte Madsen fra By- og Udviklingsforvaltningen.

Taler og sandslotte

Deltagerne i indvielsen kan høre formand for Tekniskudvalget Knud Erik Langhoff, formand for Miljøudvalget Birgitte Kragh og formand for Lokalrådet Malene Kjær-Jepsen holde taler, mens børnene har mulighed for at kaste sig ud i en sandslot-konkurrence med fine præmier. Kommunen byder på øl, vand og pølser.

Første milepæl

Kystsikringen og udvidelsen af stranden er kun første skridt på vejen mod en større udvikling af området. Lokalrådet og strandparkudvalget har sammen med kommunen lavet en helhedsplan for området, som er døbt Hejlsminde Strandpark, og som blandt andet omfatter en ny promenade, legeplads og nye opholdssteder. Nu hvor 1. etape af strandparken er klar, er de forskellige interessenter allerede godt i gang med at planlægge, hvordan fremtidsscenarierne kan blive realiseret.