Mandag havde Fredericia Håndboldklub første træningspas efter endt sommerferie, og med top-8 som en erklæret målsætning var holdet i gang igen.

Mandag klokken 10:00 mødte FHK-spillerne ind igen. Der blev sagt hej til de nye spillere, og så var det ellers i gang med en masse praktiske elementer inden, at den stod på løb, styrketræning og et træningspas på en times tid i thansen ARENA.

Den tidligere OL-guldvinder, Mads Christiansen, er blandt de nye ansigter i FHK. (Foto: AVISEN)

Nye i truppen er Jens Fredsgaard, Cornelius Kragh, Lasse Balstad, Mads Christiansen og Nikolaj A. Nielsen, mens Kristian Stoklund og Mishels Liaba igen var at finde på træningsbanen efter at have været skadet i den sidste del af sidste sæson.

– Det var hyggeligt at komme afsted og hilse på hinanden efter en lang sommerferie, konstaterer Jesper Houmark og kommer ind på de nye spillere:

– Det er godt at få nye ingredienser til gryden, og det er fedt at have dem med, siger han.

Hvor skuffende vil det være, hvis top-8 glipper?

– Vi går benhårdt efter top-8, det er vores klare målsætning at ende der, siger Jesper Houmark.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Fredsgaard, Kragh, Christiansen og Nielsen har det til fælles, at de alle tidligere har spillet slutspil. Balstad er inde omkring det norske landshold, og har på den måde erfaring fra den høje hylde i håndbolden. Derfor er det Houmarks forventning, at de fem tilgange er med til at skubbe FHK i den rigtige retning i forhold til ambitionerne. 

– Det er første gang, at vi skal lykkedes med det, og det synes jeg, at vi er ved at være rustet til. Det er vi, fordi vi har et hold, hvor vi har fået tilført ekstra ressourcer, som har prøvet det og nu har vi en masse spillere der har været i ligaen i nogle år og gået fra en 11. til niendeplads og forhåbentligt nu kan komme i det forjættede land i denne sæson, siger Houmark.

I forhold sidste sæson kommer der igen fuld smæk på lægterne, og det kommer til at give FHK ekstra procenter, spår Jesper Houmark.

– Ja, det tror jeg. At få en fyldt thansen ARENA er ikke en ulempe for os, siger han.

Jonas Kruse skal med det danske U19-landshold til EM. Inden træner han med i opstarten på FHK’s ligahold. (Foto: AVISEN)

Inden det går løs i ligaen, har FHK en pokalkamp i vente mod KIF Kolding den 26. august.

– Det glæder vi os utrolig meget til. Vi jublede over lokalopgøret. Det er desværre før den 1. september, men der bliver rift om billetterne, siger Houmark med henvisning til, at der fra den 1. september ikke er nogen restriktioner i forhold til antallet af tilskuere i håndboldhallerne.

I sidste sæson blev FHK sat eftertrykkeligt på plads mod KIF Kolding i de to ligakampe, som de to hold spillede, og dermed bliver der en tidelig mulighed for revanche.

– Vi vil utrolig gerne revanchere os for de nederlag, men både os og Kolding har er nyt hold. Kolding har også forstærket sig, men jeg tror med tilskuerne i ryggen, at vi får en god kamp mod dem, siger Jesper Houmark.

http://adp-as.dk

Netop KIF er et af de hold, som FHK formentlig kommer til at duellere med om en plads i top-8.

– Jeg tænker, at der er 11 hold der byder ind til i forhold til slutspillet, og så er der fire hold til nedrykningen som jeg ser det. Der er nogle hold, der er givet til top-8, og så er vi en midtergruppe, der slås om fire pladser, siger Houmark.

De fire sikre slutspilshold, som Jesper Houmark hentyder til, er formentlig Aalborg, Bjerringbro-Silkeborg, GOG og TTH Holstebro, og derefter følger en gruppe bestående af Skjern, SønderjyskE, Skanderborg-Århus, Mors-Thy, Ribe-Esbjerg og FHK selv, der alle har slutspilsambitioner og de resterende fire hold, Lemvig-Thyborøn Håndbold, TMS Ringsted, Nordsjælland Håndbold og Skive fH, der skal kæmpe om at undgå de to direkte nedrykningspladser.

Sådan ser FHK’s træningskampe ud:
Den 31.07 klokken 13:00: FHK – HC Midtjylland (thansen ARENA)
Den 09.08 klokken 18:30: FHK – TM Tønder (thansen ARENA)
Den 12.08 – 15.08: Træningslejr i Lund (Sverige)
Den 19.08 klokken 14:00: Ribe-Esbjerg – FHK (Ribe Fritidscenter)

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer