Lørdag d. 12 oktober var den nationale og europæiske organdonationsdag. Hjerteforeningens Hjerte- og Lungetransplantationsklub markerede dette ved at gå på gaden i Fredericia.

De fik sat saddelbetræk på alle cykler, udleveret balloner til de passerende børn og opfordret både unge og voksne til at tage snakken om organdonation, så deres efterladte ikke skulle tage stilling midt i sorgen.

“Fredericias borger tog så godt imod os, at vi slet ikke opdagede at det regnede, så tak for snakken, vi ses måske igen den anden lørdag i oktober næste år,” siger Lene Kjær fra Hjerteforeningens Hjerte- og Lungetransplantationsklubben.

Om organdonationsdagen:

En ny befolkningsundersøgelse identificerer for første gang årsagerne til, at nogle danskere er i tvivl om organdonation. To ud af tre danskere har taget stilling, men mere end en halv million er så meget i tvivl, at det er en barriere for, at de kan tage stilling. I anledning af den nationale organdonationsdag den 12. oktober opfordrede Dansk Center for Organdonation danskerne til at sætte ord på deres tvivl og tage snakken om organdonation.

http://bit.ly/rosalecture