Det er godt en måned siden, at Albertos annoncerede sin åbning i Hessgade 1, Middelfart. En nyhed til de glade pizzaelskere og for lokalområdet en mulighed for at prøve pizzaer som mamma lavede dem. 

»Verdens bedste spise er pizza, i hvert fald efter vores optik,« sagde stedets daglige leder Morteza Mahpour ”Teza”, der slog dørene op den 5. november. 

Albertos byder dig velkommen til et lækkert pizzaunivers

Denne weekend blev det AVISENs tur til at besøge Albertos og det var en overraskende oplevelse. 

For mange årtier siden sagde en italiener til mig, at pizzaer skulle være simple, baseret på de rigtige råvarer og naturligvis lavet på en bund, der kunne få fuglene til at synge. Dengang i 90erne var pizzaen mange ting – og der var faktisk ingen grænser for, hvad der blev smidt på den runde spise, som børn i alle aldre nyder at sætte tænderne i. 

I dag er trenden på vej tilbage til pizzaens DNA: Den simple udgave. Således bestilte vi den berømte, men ikke til kimse sig af: 

Margherita med tomatsauce, mozzarella, frisk basilikum og olivenolie. Pizzaen er altid en god test af, hvordan et pizzeria leverer, for selvom den er enkelt udtrykker den i mindste detalje, hvordan dej, tomatsauce og ost tilberedes – og her skal der lægges en stor portion kærlighed, hvis der skal være noget at skrive hjemom, men det var der.

Derudover bestilte vi en Fromaggi til osteelskeren med tomatsauce, mozzarella, vesterhavsost, gorgonzola og frisk oregano, den frække Aloha med tomatsauce, skinke, frisk ananas med et twist: ananas marineret i mild chili og frisk oregano. En Salcia med tomatsauce, ost, salsicciapølse, padronpeber og basilikum. Alle tre pizzaer vækker alle sanser til live. Den berømte padronpeber, som man også kan nyde solo med Læsøsalt eller en anden flagesalt skuffede ikke. Ananas på pizza bragte også hos den evindelige diskussion frem om sin berettigelse, med tvistet i mild chili, var den en behagelig overraskelse.

En med lufttørret parmaskinke, tomatsauce, rucola, parmesan, cherrytomater og basilikum og endelig Bianco med gedeost, kartoffel, rosmarin og olivenolie.

Lad det være sagt med det samme – de levede op til forventningen om en autentisk oplevelse og mere til. Nu hvor tiden ikke tillader rejser til italien, er 5500 Middelfart et godt bud på en pizza, der ikke skuffer og som sender Italiens dufte, varme og krydrede madunivers ind i bevidstheden.

For alle pizzaer gælder det, at bundene var lækre, lette, og sprøde – uden at være ristet. Osten mageløs og tilpas afstemt, hertil de forskellige ostenuancer, der overrasker positivt – selv gedeosten, der normalt kan være en skræmmeost overrasker i kombinationen med kartofler og rosmarin. Kartoffelpizzaen vinder generelt ind i mange pizzerier i forskellige udgave, denne er elegant med tyndskårne kartofler. En pizza som også fortjener et glas rødvin, og som snildt kan være en hovedret en fredag aften.

Albertos skriver og siger selv, at inspirationen kommer fra forskellige madkulturer, men med målsætning om at lave den italienske pizza med et moderne twist. Pizzaerne bages naturligvis i pizzaovne fra Italien, mens dejmaskinerne også kan stave til mammamia. 

Alt i alt må der lyde den varmeste anbefaling til at prøve pizzaerne fra Albertos i Middelfart. Man bliver ikke skuffet og netop det faktum, at Albertos leverer et nyt og autentisk smagsunivers til de gastronomiske muligheder i Lillebæltområdet. 

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer