I både fodbold og håndbold spilles der uden tilskuere i ligaen og 1. division resten af marts. Pressen er stadig velkommen, og lørdag var første dag for os uden liv på lægterne.

På Fredericia AVISEN er det DNA for os at være til stede, når byens sportshold spiller. Uanset om det er på ude- eller hjemmebane. Derfor havde vi lavet en rollefordeling i dag, der hed at Matthias Runge drog til Sønderborg, hvor FHK spillede mod SønderjyskE i Broager Sparekassen Skansen og jeg selv tog på Monjasa Park for at se FC Fredericia mod Viborg FF.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Det er normal praksis, at man tre dage forinden som presse melder sin ankomst til den arrangererende klub, men med forbuddet mod tilskuere, så var det med en undren, at jeg satte kurs mod stadion. “Hvordan kommer jeg egentlig ind?” Det kørte jeg og funderede over i de tre-fire minutter køreturen varede. Min formodning var, at porten nok var låst og jeg skulle ringe til en fra FC Fredericias administration for at komme ind.

Synet, der mødte mig, var ganske rigtigt lukkede porte, men med en undtagelse. Der stod en vagt med et papir over, hvem der måtte komme ind på stadion. Jeg var naturligvis en af dem.

Et glas cola og et pizzaslice blev det til før kampstart. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

På stadion blev jeg budt velkommen af FC Fredericias presseansvarlige, Bertram. Vi talte lidt om den mærkelige situation, og han sluttede af med at fortælle, at der i dagens anledning var pizza til pressen i thansen loungen. Normal vis plejer der at være en stadionplatte til pressen, men af åbentlyse af årsager var det ikke tilfældet.

Inde i loungen var FC Fredericias salgsansvarlige, Christian. Han fortalte, at interviews efter kampen ikke skulle foretages hvor man plejer og vi ikke måtte gå ind i spillertunellen for at lempe chancen for eventuelt at smitte spillerne.

Bannere Red Pride havde hængt op. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Speakeren læste startopstillingen op som han plejer, og musikken bragede ud ved indløb, da spillerne løb på banen, men så var det også det. Det var helt stemningsforladt bortset fra i det ene hjørne udenfor stadion, hvor Red Pride havde taget opstilling bag indhegningen til deres fanafsnit.

https://www.adp-as.dk/

Trods den mærkelige atmosfære var der høj tænding på fra start. Der blev gået til makronerne, men mest fra Viborgs side. Hurtigt viste det sig, at gæsterne var i et helt andet gear end FC Fredericia, der efter en meget sløj indsats endte med at tabe 1-3.

Bannere på plads i Broager Sparekassen Skansen. (Foto: Fredericia AVISEN)

Andet steds lignede det, at der lå fredericianske point i luften. FHK var blev sendt til Sønderborg af nogle trofaste fans fra HK Ultras, og de havde givet spillerbussen bannere med til at lægge i hallen.

Ved pausen var FHK foran 12-15, men efter et blackout i anden halvleg endte det med en SønderjyskE-sejr på 30-22 og efter en mærkelig kamp, hvor der undervejs, trods de manglede tilskuere, bragede “Forevigt” med Volbeat ud af højtalerne, måtte FHK rejse tomhændet hjem.

https://www.vinmedmere.dk/

Dagens oplevelser vidner om, hvad der er en af grundstenene i sport, nemlig nerven og passionen. Det er noget som tilskuerne på lægterne er med til at give.

Vi skal have respekt for den situation, der er grundet coronavirussen, men lad os håbe, at restriktionerne med tomme stadions og haller, er ophævet til april. Det vi i dag var vidner til svarede nærmest til, at man holdt fødselsdag uden gæster. En helt igennem surrealistisk oplevelse.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer