Trods en utrolig svær opstart med nedlukning i to måneder over foråret og et massivt tab af udenlandske gæster er GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA kommet igennem sæson 2020 med et flot resultat.   

– Vi må vel nok kalde sæson 2020 den mest specielle i hele parkens historie. Ligesom i resten af verden har COVID-19 i den grad sat sine spor, og aldrig har vi oplevet så mange dramatiske ændringer af vores forudsætninger for at drive et zoologisk anlæg, både for gæster og personale, siger direktør i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Richard Østerballe. 

Alligevel er det med optimisme og positivitet, at sæsonen rundes af:    

– Da vi stod i marts og kiggede frem mod et meget usikkert år, havde vi hverken turde håbe på eller drømme om det resultat, vi nu kommer ud med. Vi har haft cirka 364.000 gæster hvilket er 40.000 gæster færre end sidste år, men ved hjælp af massive besparelser, private donationer og især regeringens hjælpepakker ender vi formentlig med et pænt overskud på bundlinjen i sæson 2020. Så vi er ovenud tilfredse, lyder det fra direktøren og tilføjer:

– Og så er vi jo lige blevet kåret som Årets Dyrepark 2020 ved Børn i Byen Prisen. Så det er en god afslutning på sæsonen.

Flotte besøgstal og mange danske gæster 
Da alt var normalt og før pandemiens indtog, budgetterede GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA med, at der i sæson 2020 ville komme 375.000 gæster, hvoraf godt en fjerdedel ville være turister fra udlandet. 
Men nedlukningen i foråret betød, at mange medarbejdere blev hjemsendt, og parken manglede 80.000 gæster fra start, da der endelig kom grønt lys for åbning i slutningen af maj. Også på bundlinjen var der udsigt til blodrøde tal, og mange projekter blev sat i stå.  

– Det var et hårdt slag, og vi vidste, at de fleste udenlandske turister ville udeblive gennem hele året på grund af rejserestriktioner, hvilket ville ramme en stor del af vores omsætning. Så det ville gøre rigtig ondt, fortæller Richard Østerballe. 

Derfor var Folketingets sommerpakke, som blandt andet hjalp dyreparker som GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, en stor hjælp, forklarer direktøren: 

– Det betød, at vi fik rigtig mange ekstra gæster over sommeren. Mange danskere besøgte os, og mange af dem var nye gæster, som nok ikke ville komme forbi uden Folketingets sommerpakke, der gav halv pris på entrébilletten. Så det har været med til at redde sæsonen for os, og vi er utrolig glade for, at vi kom så tæt på besøgsbudgettet, som vi gjorde, når nu vi stod med så dårlige tal i begyndelsen af året. 

Tusind tak for opbakningen
Da det så allerværst ud i marts og april, oplevede GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA en stor hjælp fra mange danskere, som gav et bidrag til parken. Også da parken endelig åbnede i slutningen af maj sørgede mange gæster for fortsat at hjælpe ved at bidrage til omsætningen gennem køb af mad og souveniers. Også Vejle Kommune har bidraget med et stort beløb til, at parken kan komme i gang med nye projekter i 2021. Og det er Richard Østerballe meget taknemmelig over: 

– Vi er meget rørte over, at parken betyder så meget for så mange mennesker, at de gerne ville hjælpe os igennem den svære tid. Og vi kan garantere, at alle midler går til dyrene, til vores bevaringsarbejde og til udvikling af parken. Så vi sender en meget stor tak for hjælpen.   

Kigger frem mod 2021 
Selvom der dagligt kan komme ændringer på grund af COVID-19, beholder GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA de positive briller på, og parkens personale arbejder nu på at forberede sæson 2021.

– I år var vores store nyhed et nyt bongoanlæg og en nyetableret sti, der giver forbindelse rundt i hele parken på en bedre måde, hvilket vores gæster har taget rigtig godt imod. Og løveungerne var også utrolig populære. Til næste sæson har vi mange planer og ideer på tegnebrættet, og vi håber, at vi kan få det hele projekteret på plads og præsentere det snarest. Og så glæder vi os ellers bare til genåbning i 2021 – til en sæson som forhåbentlig bliver uden coronakrise og noget mere stabil end i år.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer