Den Lille Landsoldat på Vejlevej havde indbudt til morgenmad i butikken. Der var et stort opbud af mennesker allerede klokken 10 fredag formiddag.

Den Lille Landsoldat er et sted hvor man kan sælge børnetøj og andre varegrupper relateret til børn, konceptet er fra Finland og fungerer helt fantastisk her i Fredericia. Butikken er meget levende og stor, der er små steder hvor man kan sætte sig ned og slappe af. Der er flere familier som sammen står og organiserer deres salgsvarer inden de skal til salg. Et ensartet system sørger for at det er nemt og overskueligt for både køber og sælger.

Pædagogisk størrelsesguide med farver. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Der var rift om morgenbordet, men der var faktisk godt gang i den over det hele, her er forskellige aktiviteter som kan underholde børnene. De kan se film og specielt to piger var ekstra glade for at have fundet en hule. Da moderen kalder på dem, vil de hellere blive her.

Lina og Anna leger godt i Den Lille Landsoldat. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Det er en glad Andrea Skelmose som jeg møder, mens hun har travlt med at hjælpe både kunder og sælgere.

“Det er for at trække nogle mennesker til så de kan se hvad vi har her ude. Det handler også om, at dem der kommer her kan få en snak om familieliv – og mødregrupper kan komme herud og hygge. Det er vildt fedt at der kommer så mange i dag, vi vil jo også gerne have kunderne finder nogle ting her i stedet for at købe nyt. Der er meget fedt lækkert genbrug, mange går i butikkerne når de får børnepenge, men man kan få meget mere for pengene her. Der er mange ting på hylderne her som stadig har prismærker på, der er mange børnefamilier der får købt alt for meget som børnene vokser ud af. Man kan altså virkelig gøre nogle gode fund her”, siger Andrea.

Det er gang i morgenbordet som er lavet i samarbejde med Byens BrødFoto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Folk bliver mere bevidste omkring miljøet, og prøver at undgå at smide ud. Der er rigtig mange som sælger deres brugte tøj, ikke at de gør en sport ud af det, men gør det til en fælles oplevelse for familien. Så siger de, det der bliver solgt bliver til nyt legetøj, eller en ferie eller udflugt. Børnene bliver helt begejstrede for at komme af med deres ting, fordi de kan følge med på en app hvad der bliver solgt. Det er en god ide at børnene kan se at det er ok at have noget der er brugt, og at andre kan få glæde af det”, siger Andrea.

Andrea Skelmose er glad for det store fremmøde i dag. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Siden Den Lille Landsoldat startede har de på to måneder udbetalt 300.000 kroner til de familier som har solgt deres aflagte og overskydende tøj og legetøj.

http://bit.ly/metteblomsterberglecture
Klik her