Me Mori åbnede i Prinsessegade nr 23 for en måned siden og har fået en flyvende start. Firmaet med guldsmeden som logo er kommet flyvende fra start. Fredericia AVISEN besøger Therese Krogh Andresen til en snak over arbejdsbordet i butikken.

Jeg kommer ind i butikken og Therese har travlt, så derfor tager vi samtalen over arbejdsbordet. Det har været en flyvende start og overvejelserne går allerede på om hun skal til at holde åbent på fuld tid. Me Mori er egentlig startet op med begrænset åbningstid fra torsdag til lørdag, men travlheden gør at overvejelserne om ændrede åbningstider står for døren. “Specielt reparationer, og det at hjælpe kunder med specielle ønsker har vist sig at være mere efterspurgt end jeg har regnet med”, siger Therese. Det har vist sig på en måned at nogle af kunderne allerede er ved at blive deciderede stamkunder.

Flyvende start
Me Mori – Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Det at Therese sidder og arbejder midt i butikken gør at det er mere nærværende.  Kunderne sender ikke deres smykker afsted med posten fra en smykkebutik men afleverer dem på bordet, hvor de også bliver repareret, “det giver en form for tryghed”, siger Therese. For en som mig der elsker værktøj, larm og ild er det en fryd at komme ind i et arbejdende værksted. Jeg filmer mens guldsmeden lodder en sølv ring, der er ild og flammen styres med mundblæs. Det er den slags man ikke ser i butikslokalet mange steder.

Udover reparationer og kundeønsker har Therese også sine egne kreationer. Det fylder montrene i butikken, som er hyggeligt og holder en stilren lidt rå udstråling. “Mine kreationer er det som jeg synes er lækkert, det er sådan mine hænder vil arbejde, det kan jeg stå inde for også får sjælen ro” siger guldsmeden. “Det folk bestiller kan ikke undgå at få mit udtryk på, da det er mine hænder der arbejder” siger Therese.

Flyvende start
Me Mori – Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Jeg lader den travle dame arbejde videre så hun kan nå at få fyraften.

Flyvende start
Me Mori – Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Besøg Me Mori så Therese kan komme tættere på drømmen om fuld tid.