Torsdag d. 13. december er der et kæmpe Lucia-optog i gågaderne i Fredericia. Den Kreative Skole har samlet et kæmpe kor, der spænder helt fra seks års alderen og op til gymnasiealderen på omkring de 18 år.

Det er tirsdag, og klokken er 16:30. Fredericia AVISEN parkerer bilen ud for Kongensgade 111. Det er koldt og mørkt, men inde på Den Kreative Skole er der varmt og hyggeligt.

Koncentrationen er dyb, når der øves Lucia-optog, hvor eleveren kiggede nøje efter musikunderviser Kirstine Kjærulff Ravn. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Denne tirsdag er speciel hyggelig. Inde i Lille Sal er alle korene samlet fra klokken ca. 16:50 – 17:30, hvor først Lucia-sangen bliver øvet og efterfølgende også øvet med man går rundt i et optog, som kan ses her.

 

Det var første gang, at det optoget og sangen blev øvet, og musikunderviser Kirstine Kjærulff Ravn forventer, at det hurtigt kommer til at sidde på rygraden, da de fleste sunget Lucia-sangen før.

Der var stor aldersforskel i Lille Sal. Der var kokelever fra 0. klassesalderen og helt op til gymnasiealderen. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Lucia-optoget finder sted i gågaderne d. 13. december fra klokken 16:45, og Kirstne glæder sig til koret skal ud i de fredericianske gader.

“Det bliver rigtig hyggeligt, og vi håber på godt vejr. Undervejs gør vi måske også stop i nogle butikker, hvor vi kan få varmen. Luciabruden får en flot krans, og de andre har elektriske lys med sig” siger hun.

Lucia-optoget blev øvet flere gange, da Fredericia AVISEN besøgte undervisningen på Den Kreative Skole. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

På Den Kreative Skole er der dog ikke kun Lucia-optog på programmet. Der er også almindelig korundervisning, som Kirstine står for. Under Fredericia AVISENS besøg, er det også tid til at øve sange, som skal synges på blandt andet plejehjemmet Hybyhus.

Til sidst var det tid til almindelige korsang, hvor der også var juletema. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Man kommer rigtig i julestemning og flere af de tilstedeværende forældre får også udleveret et sanghæfte til sidst og nynner med.

Klokken er nu blevet 17:30, og det er tid for de mindre korelever til at tage sig tak for i dag, mens de ældre bliver hos Kirstine.

Koncentrationen var også dyb under korsangen. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Jeg selv tager også turen ud i mørket, men jeg kører der fra varm om hjertet, efter en hyggelig stund hos Den Kreative Skole og ser frem til at se slutproduktet med Lucia-optoget d. 13. december.

skal køre indtil 6.december
Annonce