I den seneste plan for genåbningen af Danmark får Den Kreative Skole muligheden for igen at åbne. Det glæder Skoleleder Arne Gaardsted Jørgensen, der har længtes efter liv og musik på skolen i Kongensgade 111. Fra på onsdag slår de nemlig dørene op igen, dog med en række forholdsregler.

“Vi er simpelthen så glade for, at vi har fået lov til at åbne op. Vi har savnet vores elever, så det betyder meget for os at få lov til at åbne op nu – inden vi skulle afslutte sæsonen. Der er jo kun et par uger endnu, så det er dejligt at vi kan nå at slutte ordentligt af. Vi havde gerne åbnet mandag, men nu er det onsdag, og det er også rigtig fint”, fortæller Arne Gaardsted Jørgensen til Fredericia AVISEN.

“Det betyder meget at vi kan mødes fysisk. Vi har været heldige, at det er lykkedes at gå over til fjernundervisning på alle fag vi har. Selvfølgelig er der nogen hvor det har fungeret super godt fra starten, og andre skulle lige udvikle medtoder til holdfag, finde programmer der duede og sådan, men vi har hørt fra mange forældre, at de synes det har fungeret godt”, forklarer han og fortsætter:

“Nogle forældre har jo flere børn hernede, og de har meldt tilbage at de synes det er sjovt at se hvor forskelligt det er blevet grebet an, men alt sammen hver for sig har det givet gode timer. Men vi kan også mærke, at det er noget der daler over tid. Det virkede godt i starten og gør det også stadigvæk, men der kommer en periode hvor man kan mærke, at det sket ikke kan erstatte den normale undervisning”.

“Man kan ikke arbejde med klang, man kan ikke se nok om de andres reaktioner, så er der også noget med forsinkelse på lyden i forhold til billedet og sådan. Så de udfordringer har vi oplevet”, supplerer han.

“Vi har kunnet mærke at både tålmodigheden og også undervisningsformen er nået til en periode hvor det er svært at blive ved. Så kom det fantatiske, at vi nu må åbne”, fortæller Arne Gaardsted Jørgensen.

Hvordan griber man en så hurtig åbning an som leder?

“Det er selvfølgelig en voldsom opgave, men vi har været i den situation at vores landsorganisation, Danske Musik- og Kulturskoler, de allerede i slutningen af april var i kontakt med sundhedsmyndighederne for at udarbejde retningslinjer for området. Dels for at blive klar, men også for at vise regeringen, at vi har overvejet hvordan vi ville gribe det an når dagen kom”, fortæller Arne og fortsætter:

“De regler der så er kommet er lidt mere lempelige, men vi har hele tiden sagt, at der skal være to meters afstand mellem lærere og elever til normale spillefag som guitar og klaver, og når det kommer til sangundervisning og blæsere, så er det tre meter. Det er så faktisk sat ned til 1 meter og 2 meter, men vi holder fast ved de retningslinjer vi har sat”.

“Så er der enkelte ting som selvfølgelig venter lidt. De har skrevet at der kommer særlige retningslinjer omkring korsang. Det er også meget naturligt, og dem venter vi selvfølgelig på. Vi er glade for at vi kan åbne så meget som vi kan, så må vi tage det sidste som det kommer”, forklarer han.

Leave a Reply