Fredericia AVISEN besøger Den Gyldne Ovn i Gothersgade. Sammen med indehaver Sevil Özsinlak får vi en snak, mens vi smager på de to nye burgere, der er kommet på menukortet.

Det er et stykke tid siden, jeg har været på Den Gyldne Ovn. Den har forandret sig en del siden sidst. Nu er det ikke kun bagværket, der er i fokus. Det er blevet en mere allround café, som har måltider til starten af dagen, frokost og regulære retter.

Udendørsservering hos Den Gyldne Ovn. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Sevil fortalte mig, at de havde fået en köfteburger på menuen, der var igen tvivl om valget, da den anden nye burgervariant er med laks. Jeg er på ingen måde god til laks, så den kan jeg ikke bedømme, men er der noget jeg er vild med, så er det det anatolske køkken.

Mens vi venter på vores burgere fortæller Sevil, at hun er født og opvokset i Fredericia. Hun overtog Den Gyldne Ovn i september 2017 og siden har konceptet ændret sig, så Den Gyldne Ovn i dag mere er en cafe.

“Vi har mange stamkunder, men der er også kommet mange nye til. Der kommer nogle gange gæster udefra, der spørger om vi ikke kan åbne Den Gyldne Ovn i deres by. Jeg arbejder på fuld tid som mejerist i Taulov, så der er ikke så meget tid, men vi har snakket om, at det kunne være spændende at gøre det til en kæde”, siger Sevil.

Köfteburger med friturestegte kartoffelbåde. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Når man spiser burgere, så er det ofte det samme, man støder på, jeg tænkte, at vi skal have lidt mere med krydderi. Normalt er köfte små – ligesom frikadeller, men jeg lavede dem i burgerstørrelse, sådan blev köfteburgeren til”, fortæller Sevil.

Vi sidder ved et vindue og kan følge byens gang. Handlende går forbi og efter kort tid kommer serveringen med to burgere. Jeg glæder mig til at smage på min köfteburger. Det er 200 gram, 100 procent oksekød med specielle krydderier, det svarer lidt til tyrkiske frikadeller, men er formet som en burger.

Oksekødet er en super oplevelse, perfekt krydret. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Hvis man har læst mange af mine madskriverier, ved man der er nogle ting, jeg ikke er god til at værdsætte og cafeburgere kan være i den kategori ofte grundet bollerne. Ved første øjesyn, så skimter jeg lidt til grovbollen, men den viser sig at være perfekt til denne burger. Köften smager godt og osten er smeltet sammen med mayoen i bollen, hvilket gør det til en velsmagende mundfuld bid efter bid. Kartoffelbådende er varme og gode, jeg dypper dem i mayo. Det er en rimelig plain burger uden at være kedelig, der er crispy salat, ost, tomat, agurk og rødløg. Jeg kunne ikke spise op og selvfølgelig var det kartoffelbådende, der slap, köfteburgeren smagte for godt til at levne noget fra.

Lakseburger fra Den Gyldne Ovn. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Sevil får lakseburgeren, selvom jeg ikke bryder mig om laks, så ser den lækker og frisk ud. Det er to burgervarianter som skiller sig ud, det er bestemt ikke sidste gang, at jeg skal sætte tænderne i en köfteburger.

Der er stadig bagværk i Den Gylden Ovn. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Vi har fået nyt menukort for cirka en måned siden, vi har stadig rundstykker og man kan få morgenmad her, men vi er blevet mere en cafe. Man kan også få brunch hernede, vi overvejer faktisk, på grund af efterspørgsel på brunch at holde åbent om søndagen”, afslutter Sevil.

Besøg Den Gyldne Ovn i Gothersgade 20.

http://bit.ly/LethiFredericia
Skal du med? Så klik her, og få foredrag, MAGNUM-is og bobler med i købet.