Fredericia Kommune kan i år bryste sig af en placering som nummer 14 på Dansk Industris erhvervsklimamåling. Fredericia AVISEN har talt med en af byens virksomheder om, hvad tigerspringet fra 78 til 14 skyldes.

Den gode stemning blandt byens erhvervsliv spreder sig, kulturen får byen til at blomstre og virksomhederne mødes. Det smitter af, fortæller Adm. Direktør og ejer Klaus G. Andersen fra Fredericia Shipping i dette interview.

“Jeg er født på Sct. Josef. Jeg er fæstningsdreng. Jeg elsker Fredericia, og jeg synes, at jeg kan mærke, at der blæser positive vinde i byen. For at være konkret: Byggesagerne bliver behandlet hurtigt og bedre. Fredericia Kommune og de dygtige medarbejdere justerer gamle fejl, tilretter lokalplaner, og så er alle i kommunen en stærk samarbejdspartner,” siger Klaus G. Andersen og fortsætter:

“Jeg synes faktisk, at Fredericia er helt fremme i skoene. Også på miljø- og sikkerhedsområdet, hvor man virkelig er en god partner. Vi får både gode råd, ideer og så har Fredericia Kommune forstået, at det hjælper at være på forkant, og starte gode dialoger med virksomhederne før, under og efter. Her gør Fredericia Kommune en kæmpe forskel, også når vi sammenligner med andre kommuner – vi har forretninger flere steder.”

I 2015 var Fredericia nummer 78 på listen, nu er byen nummer 14 – hvorfor er det gået så stærkt?

“Fordi man har justeret på de nære og håndgribelige ting, men overordnet set har man vendt stemningen i byen. Der er skabt en positiv stemning, og det smitter af. Der bliver investeret i sport og kultur, både fra offentlig og privat side, og det er også med til at forbedre vores image. Teater, fodbold og håndbold er blevet et samlingspunkt for byen – også for erhvervslivet,” svarer Klaus og uddyber:

“Det betyder også, at folk føler, at det er positivt, og så går mange ting lettere. Den politisk ro og den gode stemning sælger vores erhvervsjord, nye virksomheder kommer til, nye virksomheder skyder op og det giver arbejdspladser. Det er fantastisk.”

Hvad siger dine kolleger om Fredericia, når du er landet rundt?

“Altså, der er en god stemning omkring Trekantområdet i almindelighed, men i særdeleshed om Fredericia og Taulov. Området har fået image af, at det virkelig går fremad, og her sker meget – og så sker der noget – når folk hører det fra tredjepart. Det betyder også meget simpelt, set med lokale øjne, at man sætter krydset mere positivt, når man deltager i DIs målinger.”

Flere virksomheder priser og vil anbefale andre at drive virksomhed i Fredericia, hvad siger det dig?

“Udover den gode stemning i byen, så er det vigtigt at fremhæve det aspekt, der hedder placering og infrastruktur. Fredericia ligger simpelthen optimalt i forhold til centrallager og logistik, hvis man vil nå hurtigt ud til sine kunder, og være en del af den udvikling, der kommer ud af det. Det bliver endnu mere vigtigt at ligge rigtigt indenfor ti år. Både når man taler arbejdskraft, hvor man i Fredericia har adgang til et stort område indenfor kort tid, men også at kunne ramme kunderne indenfor rimelig tid til fornuftige priser.

Annonce til uge 37 + 39 https://www.f-i-c.dk/50-aars-jubilaeum